Tipul bucătăriei:
Sformato nou de cartofi, mazăre, sparanghel și spanac
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de produsele proaspete de primăvară cu această piesă centrală vegetariană inventivă, acoperită cu ceapă murată zingy
Ingrediente
- cartofi noi 300g
- sparanghel 400g, tăiate și tăiate în 3-4 bucăți
- unt 80g, plus extra pentru tablă
- ceapă 1, tocat mărunt
- făină simplă 80g
- tot laptele 800 ml
- spanac 75g
- nucşoară o bună grătar
- mustar Dijon 1 linguriță
- Brânză tare italiană 100g, ras fin
- Mazăre congelată 75g
- ouă 5 mari
- cepe roșii 2, feliat subțire
- otet de vin rosu 2 linguri
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, frunze culese
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și unt și căptușiți o formă profundă de tort de 23 cm.
-
Pasul 2
Gatiti cartofii intr-o tigaie mare cu apa clocotita usor sarata timp de 8-10 minute sau pana cand se inmoaie pana la un cutit. Scoateți cu o lingură cu fante, apoi adăugați sparanghelul timp de 2 minute și scurgeți-l bine. Tăiați cartofii în felii de 1-2cm.
-
Pasul 3
Încălzește untul cu ceapa și un praf de sare și gătește timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați făina și gătiți timp de 2-3 minute până când miroase a prăjit. Adăugați laptele puțin câte unul, în timp ce bateți, adăugând altele odată încorporate complet. Se fierbe timp de 5 minute până se îngroașă, apoi se amestecă spanacul, nucșoara, muștarul, brânza tare italiană și mult condiment. Se răcește timp de 5 minute, apoi se amestecă sparanghelul, cartofii noi și mazărea. Crăpați ouăle și bateți-le bine, apoi turnați-le în forma pregătită și dați-le la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când sunt fierte.
-
Pasul 4
Puneți ceapa într-un castron cu un praf de sare și oțet și folosiți-vă mâinile pentru a le strânge până se înmoaie ușor.
-
Pasul 5
Se răcește sformatul timp de 10 minute în tablă, apoi se îndepărtează părțile laterale, se răstoarnă pe o farfurie și se răcește la temperatura camerei. Se amestecă pătrunjelul în ceapă, se scurge, se împrăștie peste vârful sformatului, se taie în pene și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 703
- Gras 40.9g
- Saturează 22.5g
- Carbohidrați 46.6g
- Zaharuri 19g
- Fibră 8.2g
- Proteină 33.1g
- Sare 1.3g