Tipul bucătăriei:
Shakshuka cu curry
- servește 4 persoane
- Uşor
Luați un brunch la sfârșit de săptămână, cu acest shakshuka aromat. Serviți cu rotis cald pentru a curăța sucurile condimentate
Ingrediente
- ceapă 1, tocat
- usturoi 2 cuișoare, tocate
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tocat
- ulei vegetal 2 lingurițe
- piper verde 1, tocat
- chimen măcinat 2 lingurițe
- turmeric măcinat 1 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- copil spanac o mână
- coriandru o mână, plus un plus de servit
- ouă 4 mici
- semințe de nigella 2 lingurițe
- rotis a servi (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute într-un blender sau robot de bucătărie și bateți până se omogenizează complet. Încălziți uleiul într-o tigaie cu capac, adânc, de 30 cm și gătiți piureul de ceapă și ardeiul verde timp de 10 minute cu un vârf de condimente până când se întunecă la culoare și ceapa nu mai miroase crudă. Se amestecă chimenul, curcuma și coriandrul măcinat, și se fierbe timp de un minut înainte de a răsturna în cutii de roșii tocate și 100 ml de apă și se fierbe ușor timp de 20 de minute sau până când sosul s-a îngroșat. Se amestecă spanacul și coriandrul tocat și se fierbe un minut până se usucă, apoi se condimentează. Faceți patru liniuțe în sos și spargeți ouăle în fiecare. Puneți capacul și fierbeți ușor timp de 10-11 minute sau până când albii s-au întins și gălbenușurile sunt încă curgătoare.
-
Pasul 2
Presărați semințele de nigella și serviți cu pâinea roti și un pic mai mult coriandru, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 157
- Gras 6.9g
- Saturează 1.4g
- Carbohidrați 11.9g
- Zaharuri 10.5g
- Fibră 3.7g
- Proteină 10g
- Sare 0,2g