Tipul bucătăriei:
Shiitake seitan burger cu kimchi mayo
- face 5 burgeri
- Uşor
Nu vă lăsați îngrijorat de lista lungă de ingrediente sau de timpul de pregătire pentru acest burger vegan: este de fapt un proces foarte simplu și rezultatele sunt delicioase – această rețetă folosește ciuperci shiitake groase pentru a reproduce textura tocatului și pentru a da un impuls umami
Faceți acest burger seitan pentru o opțiune delicioasă de grătar vegetarian sau încercați mai multe rețete de burgeri vegani, cum ar fi clasicul nostru burger vegan de fasole neagră.
Din mai multe opțiuni fără carne, consultați rețetele noastre de burger vegetal, falafel și mai multe rețete de burger vegetarian.
Această rețetă provine de la Richard Makin, alias școala vegană. Consultați aici ghidul său expert pentru gătit cu ingrediente vegane, inclusiv rețeta sa de maioneză vegană.
Ingrediente
KIMCHI MAYO
- maioneză vegană 5 linguri, vezi rețeta în linkul de mai sus
- kimchi vegan 3 linguri
- ceapa de primăvară 1, tocat mărunt
BURGERI
- ciuperci shiitake uscate 50g, rehidratat în apă clocotită timp de 30 de minute, apoi scurs foarte bine (rezervați apa)
- ceapa rosie 1 mic, tocat aproximativ
- usturoi 1 cuișor mare
- sos negru de soia 2 lingurițe
- Marmite 1 linguriță
- pasta de miso de orez brun 2 lingurițe
- sfeclă roșie gătită 50g
- shiitake înmuierea apei (vezi mai sus) 7 linguri
- gluten vital din grâu 50g, vezi notele de mai jos
- gram de făină 50g
- boia afumată ½ linguriță
- chimen măcinat Sp linguriță
- tarhon uscat ½ linguriță
- sare de mare 1 linguriță
A SERVI
- chifle burgeri vegani 5, înjumătățit și prăjit
- frunze de salată 5
- felii de roșii 5
- felii de brânză vegană 5
Metodă
-
Pasul 1
Puneți maiaua și kimchi într-un robot de bucătărie și blitz până se omogenizează. Se amestecă ceapa de primăvară tocată.
-
Pasul 2
Pentru a face burgerii, puneți ciupercile, ceapa, usturoiul, soia, marmită, miso, sfeclă roșie și shiitake înmuiând apa într-un robot de bucătărie și pulsați până la consistența unei tapenade foarte groase.
-
Pasul 3
Într-un castron mare, măsurați restul de ingrediente pentru burger. Adăugați amestecul de ciuperci la ingredientele uscate și combinați până formează un aluat foarte slab. Frământați și întoarceți în castron timp de 5 minute. Aluatul ar trebui să rămână destul de umed.
-
Pasul 4
Umpleți jumătate o tigaie medie cu apă doar fiartă și puneți deasupra un abur de bambus. Alternativ, utilizați un abur electric. Împarte aluatul în 5 bile egale și apoi aplatizează-le în chiftele. Facând tot posibilul pentru a păstra formele discului, înfășurați fiecare pastă într-un strat de hârtie de copt și apoi un strat de folie. Puneți în aburi și gătiți timp de 1 oră.
-
Pasul 5
Odată aburit, frecați cu puțin ulei și puneți un grătar peste cărbuni fierbinți sau într-o tigaie fierbinte. Întoarceți-l după câteva minute, apoi serviți într-un coc prăjit cu o păpușă bună de kimchi mayo, salată, roșie și o felie de brânză vegană.
Informatii nutritionale
- Kcals 246
- Gras 12.6g
- Saturează 1g
- Carbohidrați 19.2g
- Zaharuri 5.2g
- Fibră 2g
- Proteină 13g
- Sare 2g