Tipul bucătăriei:
Smochină, brânză de capră și salată de fistic
- servește 4 ca starter
- Puțin efort
Această rețetă de salată de smochine, brânză de capră și fistic este foarte rapidă și ușor de făcut, dar are o mulțime de arome grozave. Acesta este ideal pentru o cină sau, deoarece are sub 300 de calorii, l-ați putea servi ca un prânz mai ușor.
Ingrediente
- ulei de masline
- șalotă 1, tocat fin
- țelină 1 tulpină, feliată fin
- fistic 50 g, tocate grosier
- smochine 8
- brânză moale de capră 150 g
- frunze de cimbru tocat fin pentru a face 1 lingura
- miere limpede de flori 1-2 linguri
- frunze de salata a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa si telina si se prajesc 4-5 minute pana incep sa se inmoaie. Adăugați majoritatea fisticului și continuați să prăjiți aproximativ 2 minute, apoi condimentați bine și răciți într-un bol. Tăiați vârfurile smochinelor și tăiați-le în sferturi lăsând bazele intacte.
-
Pasul 2
Amestecați fisticul și eșalota cu brânza și presați-o în centrul smochinelor. Asezati-le intr-o tava de copt si presarati restul de fistic si cimbru. Coaceți 5 minute, apoi stropiți cu miere. Se serveste cu niste frunze de salata imbracate in ulei de masline.
Informatii nutritionale
- Kcals 277
- Gras 16.4g
- Saturate 7.6g
- Carbohidrați 19.6g
- Fibră 3.8g
- Proteină 11g
- Sare 0,6g