Tipul bucătăriei:
Sos Chalé
- Face 500ml
- Uşor
Un sos de zi cu zi de bază care este folosit în mai multe rețete din Ghana ale lui Zoe Adjonyoh. Rapidă, simplă și înțepătoare, această rețetă este perfectă pentru a fi preparată în cantități mari pentru gătirea în lot mare
Această rețetă de sos ghanez provine din cartea bucătarului Zoe Adjonyoh, Zoe’s Ghana Kitchen. Ea spune: „Această rețetă de bază se bazează pe sosul de gătit de zi cu zi al tatălui meu. El bătea asta și arunca orice tip de carne, pește sau proteine, dar era întotdeauna gustoasă. Puteți pur și simplu să amestecați ingredientele și să păstrați sosul nefiert pentru utilizare ulterioară sau să îl gătiți și apoi să îl lăsați să se răcească.
Oricum, economisește timp când faceți multe dintre aceste rețete. Fac un lot mare cel puțin o dată pe săptămână – puteți dubla cu ușurință cantitatea dacă doriți să faceți un lot mai mare, deși nu este necesar să măriți capota scotch decât dacă vă place foarte fierbinte! ”
Ingrediente
- roșii feliate 400g tablă
- piure de tomate 2 linguri
- ceapă 1, tocat aproximativ
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras
- scotch capota chilli 1, dezinsămânțat
- usturoi 3 cuișoare
- fulgi de chilli 1 lingură
- sare de mare 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și fluturați până când aveți o pastă netedă.