Tipul bucătăriei:
Sos de pâine levigată
- servește 10
- Uşor
O poftă frumoasă a unui vechi clasic, acest sos de pâine cu aluat este acompaniamentul perfect pentru sărbătoarea dvs. de Crăciun. Îngrămădiți farfuria în sus și bucurați-vă de o lingură bună din aceasta alături de toate garniturile
Ingrediente
- ceapă 1, înjumătățit și împânzit cu 6 cuișoare
- cuișoare 6, (pentru ceapa)
- foi de dafin 2
- boabe de piper negru 6
- lapte semi-degresat 600 ml
- pâine fără aluat 200g, fărâmițat
- unt sărat 50g
- crema dubla 60ml
- nucşoară o grătar
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa, frunzele de dafin, boabele de piper și laptele într-o tigaie și aduceți la fierbere încet, apoi scoateți focul și lăsați la infuzat 30 de minute. Strecurați laptele într-o tigaie curată, adăugați pesmetul și aduceți-l la foc mic.
-
Pasul 2
Gatiti pana sosul se ingroasa, adaugati untul si smantana apoi condimentati foarte bine cu sare, piper si nucsoara. Păstrați-l cald sau lăsați-l să se răcească, acoperiți și răciți până la 2 zile înainte de servire. Reîncălziți ușor într-o cratiță pentru a servi, adăugând puțin lapte, dacă este necesar, pentru a-l slăbi.
Informatii nutritionale
- Kcals 159
- Gras 8.8g
- Saturează 5.4g
- Carbohidrați 14.8g
- Zaharuri 4.2g
- Fibră 0,9g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,4g