Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Sos de pâine levigată

Sos de pâine levigată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Uşor

O poftă frumoasă a unui vechi clasic, acest sos de pâine cu aluat este acompaniamentul perfect pentru sărbătoarea dvs. de Crăciun. Îngrămădiți farfuria în sus și bucurați-vă de o lingură bună din aceasta alături de toate garniturile


Ingrediente

  • ceapă 1, înjumătățit și împânzit cu 6 cuișoare
  • cuișoare 6, (pentru ceapa)
  • foi de dafin 2
  • boabe de piper negru 6
  • lapte semi-degresat 600 ml
  • pâine fără aluat 200g, fărâmițat
  • unt sărat 50g
  • crema dubla 60ml
  • nucşoară o grătar

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ceapa, frunzele de dafin, boabele de piper și laptele într-o tigaie și aduceți la fierbere încet, apoi scoateți focul și lăsați la infuzat 30 de minute. Strecurați laptele într-o tigaie curată, adăugați pesmetul și aduceți-l la foc mic.

  • Pasul 2

    Gatiti pana sosul se ingroasa, adaugati untul si smantana apoi condimentati foarte bine cu sare, piper si nucsoara. Păstrați-l cald sau lăsați-l să se răcească, acoperiți și răciți până la 2 zile înainte de servire. Reîncălziți ușor într-o cratiță pentru a servi, adăugând puțin lapte, dacă este necesar, pentru a-l slăbi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 159
  • Gras 8.8g
  • Saturează 5.4g
  • Carbohidrați 14.8g
  • Zaharuri 4.2g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,4g
.
#Sos #pâine #levigată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast