Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Două farfurii verzi pe o masă de lemn, acoperite cu spaghete într-un sos de roșii cu frunze de busuioc deasupra

Spaghete cu dovlecei fierte lent

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Folosește-ți excesul de dovlecei în acest sos gătit lent, plin de legume – aruncă prin spaghete pentru o cină plăcută mulțimii


Faceți aceste spaghete cu dovlecei gătite încet, apoi verificați lasagna de dovlecei, paste cu dovlecei, risotto cu dovlecei și mai multe rețete de dovlecei.

Ingrediente

  • dovlecei 1 kg
  • ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline blând 50 ml
  • ceapa 250 g, felii subțiri
  • morcovi 100 g, ras grosier
  • piure de tomate 2 linguri
  • rosii 400 g coapte sau 400 g conserve
  • zahăr un strop generos
  • usturoi 5 cuișoare mari, zdrobite

A SERVI

  • spaghete 400 g
  • frunze de busuioc
  • parmezan (sau alternativă vegetală) 50 g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați dovleceii în jumătate pe lungime, apoi tăiați-i cât mai subțiri în jumătăți de lună. Într-o tigaie mare, încălziți jumătate din ulei la foc mic-mediu, apoi gătiți ceapa timp de 10-15 minute sau până când se înmoaie și se rumenește – adăugați un strop de apă dacă se prinde ceapa.

  • Pasul 2

    Adăugați dovleceii și morcovii și gătiți la foc mediu-mare timp de 10 minute, amestecând din când în când, până se prăbușesc și prind puțină culoare. Coborati focul si gatiti 30 de minute – este bine daca dovleceii se prind putin astfel incat sa se caramelizeze, dar se raceste din cand in cand fundul tigaii, adaugand stropi de apa sa nu se mai arda. Adăugați pasta de roșii și gătiți timp de 2 minute.

  • Pasul 3

    Dacă folosiți roșii proaspete, tăiați-le în jumătate și radeți grosier, lăsând pielea în urmă. Adăugați în tigaie pulpa de roșii, zahărul și usturoiul. Gatiti amestecul la foc mediu-mare timp de 30-40 de minute, amestecand din cand in cand. Ajută procesul zdrobind ușor legumele cu un mașină de piure. Dacă se usucă, adăugați câteva stropi de apă.

  • Pasul 4

    În această etapă, condimentați amestecul. Când pasta începe să scuipe cu ardoare, reduceți focul. Ar trebui să obțineți o pastă maro groasă, cu aromă profundă.

  • Pasul 5

    Se toarnă pasta fierbinte într-un borcan sterilizat, se acoperă cu un capac și se răcește. Puteți turna puțin ulei deasupra pastei pentru a o ajuta să se păstreze mai mult timp, precum și puțină hârtie ceară sau hârtie de bucătărie. Se va păstra la frigider două luni dacă este acoperit cu suficient ulei.

  • Pasul 6

    Gătiți spaghetele într-o tigaie mare cu apă clocotită ușor sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, scurgeți bine apoi amestecați prin jumătate din sosul încălzit. Împărțiți în patru boluri și împrăștiați peste parmezan și busuioc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 536
  • Gras 12.1g
  • Saturate 3.5g
  • Carbohidrați 82,9g
  • Zaharuri 9.8g
  • Fibră 7.6g
  • Proteină 20.1g
  • Sare 0,3g
#Spaghete #dovlecei #fierte #lent
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *