Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Spanac și felie de patiserie feta

Spanac și felie de patiserie feta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Făcut mare sau mic, servit cald sau rece, un spanakopita clasic de spanac și brânză nu reușește niciodată să se satisfacă și este foarte simplu de făcut. Deoarece mulți consideră că produsele de patiserie filo sunt puțin descurajante, autorul rețetei Sabrina Ghayour a folosit aici foietajul


Această rețetă vegetariană de patiserie a fost scrisă de Sabrina Ghayour, inspirată din călătoriile ei în Grecia. Ea spune: „Când mă gândesc la Atena, mă gândesc la Acropole, Partenon și la toate acele monumente frumoase. Piețele, cafenelele, standurile de mâncare și restaurantele străbate străzile, iar când mă gândesc la mâncarea grecească mă gândesc la carnea la grătar, pâine și brânză, meze și fiecare umplutură de plăcintă, atât dulce, cât și sărată, pe care ți-o poți imagina. Mâncărurile grecești pe care le fac cel mai mult acasă sunt plăcinte, din orice descriere – umplute cu cremă, tocate, cartofi și ouă, spanac, brânză sau, chiar mai bine, spanac și brânză, cunoscut și ca clasicul spanakopita. ”

Ingrediente

  • ulei vegetal 1 lingură
  • copil spanac 400g
  • feta 300g, sfărâmat
  • granule de usturoi 1 lingură
  • foietaj gata laminat Foaie de 320g
  • ou 1, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7 și tapetați cea mai mare tavă de copt cu niște hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Odată fierbinte, picurați în ulei și fierbeți spanacul câteva minute, amestecând ocazional, până când se ofilesc complet. Trageți într-o sită și lăsați să se răcească înainte de a stoarce cât mai mult lichid posibil. Tocați mărunt spanacul și puneți-l într-un castron de amestecare împreună cu feta sfărâmată, granulele de usturoi și o cantitate generoasă de piper negru. Se amestecă bine până se amestecă uniform.

  • Pasul 3

    Scoateți foaia de patiserie din frigider și derulați-o. Tăiați foaia longitudinal în jos pentru a face două dreptunghiuri lungi. Îngrămătiți umplutura pe o singură bucată, lăsând o margine generoasă în jurul marginilor, dar comprimând spanacul pentru a forma o formă de cârnați de-a lungul lungimii de patiserie. Tăiați mici tăieturi de lățime de-a lungul celeilalte bucăți de patiserie, oprindu-vă puțin peste un centimetru timid de margini. Periați cârnații cu spanac cu o parte din ouul bătut. Ridicați ușor foaia în sus și întindeți-o puțin pentru a deschide barele și apoi puneți-o cu grijă peste produsele de patiserie acoperite cu spanac.

  • Pasul 4

    Folosiți o furculiță pentru a sigila în jurul marginilor de patiserie, sertizând pe măsură ce mergeți. Periați patiseria peste tot cu oul bătut, evitând să pătrundeți în zonele expuse de spanac, apoi coaceți timp de 25-30 de minute sau până când sunt crocante și rumenite. Se servește cald sau la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 568
  • Gras 40.7g
  • Saturează 20.9g
  • Carbohidrați 27.9g
  • Zaharuri 2.3g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 20.9g
  • Sare 2.7g
.
#Spanac #și #felie #patiserie #feta
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast