Close
Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Spanakopita

Spanakopita

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această rețetă tradițională de plăcintă spanakopita grecească. Această plăcintă ușoară de patiserie filo cu spanac este super crocantă și ambalată cu feta cremoasă


Încercați rețeta noastră spanakopita și însoțiți-o cu o salată grecească sau alegeți-vă preferatul din rețetele noastre grecești ușoare pentru a crea o răspândire în stil mediteranean.

Ingrediente

  • pui de spanac 500g, tocat
  • praz 2, înjumătățit longitudinal și feliat
  • ulei de masline 2 linguri, plus 3 linguri pentru a peria aluatul
  • ceapa verde o grămadă mică, tăiată felii
  • feta 200g bloc, sfărâmat
  • mărar o mână, tocată
  • patiserie filo 150g (aproximativ 6 coli)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți spanacul într-o strecurătoare mare și turnați peste apă clocotită pentru a o ofili. Se scurge și se răcește, apoi se răstoarnă într-un prosop curat și se stoarce cât mai multă apă posibil.

  • Pasul 2

    În timp ce spanacul se răcește, folosiți o tigaie mică pentru a găti ușor prazul și ceapa de primăvară în 2 linguri de ulei de măsline cu un vârf de sare până când sunt foarte moi. Se condimentează, apoi se răstoarnă într-un castron pentru a se răci. Adăugați spanacul, feta și mărarul și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Uleiți o formă de copt de 20 x 20cm. Periați 4 foi de filo cu ulei de măsline și folosiți-le pentru a căpăta forma, lăsând o parte din produsele de patiserie deasupra. Includeți umplutura, apoi tăiați restul de foi filo în două, periați cu ulei și acoperiți deasupra. Aduceți marginile care depășesc pentru a sigila totul. Scorați ușor vârful în 4 sferturi, dar nu tăiați până la capăt prin patiserie.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Coaceți plăcinta timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc. Serviți doar cald sau la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 415
  • Gras 26.3g
  • Saturează 9.3g
  • Carbohidrați 24.9g
  • Zaharuri 3.9g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 16.7g
  • Sare 1.7g
.
#Spanakopita
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast