Tipul bucătăriei:
Stive mici dauphinoise
- serveste 6
- Puțin efort
Este ușor să faci cartofi dauphinoise, dar de ce să nu-i faci să arate puțin mai deștepți, oferindu-le fiecăruia propriul lor teanc decupat? Puteți face această rețetă înainte, apoi doar tăiați și încălziți stivele pentru a servi.
Ingrediente
- tot laptele 150 ml
- crema dubla oală de 300 ml
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- Doriți cartofi 1 kg, decojite și tăiate felii subțiri
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se incinge laptele, smantana si usturoiul intr-o tigaie, se condimenteaza bine, apoi se adauga cartofii si se fierbe 5 minute.
-
Pasul 2
Se răcește puțin, apoi se pescuiește usturoiul și se pun feliile de cartofi într-o tavă mare dreptunghiulară, apăsând în jos în timp ce stratificați.
-
Pasul 3
Se toarnă peste lichid astfel încât să acopere cartoful. Coaceți 1 oră și 30 de minute până când cartofii sunt aurii și fragezi. Scoateți și lăsați să stea timp de 20 de minute.
-
Pasul 4
Pentru a servi, fie folosiți un tăietor mare pentru a tăia 6 cercuri, fie tăiați în pătrate îngrijite și glisați pe farfurie folosind o spatulă.
Informatii nutritionale
- Kcals 372
- Gras 26.2g
- Carbohidrați 30.8g
- Fibră 2.2g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,08g