Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

1597

Stive mici dauphinoise

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Este ușor să faci cartofi dauphinoise, dar de ce să nu-i faci să arate puțin mai deștepți, oferindu-le fiecăruia propriul lor teanc decupat? Puteți face această rețetă înainte, apoi doar tăiați și încălziți stivele pentru a servi.


Ingrediente

  • tot laptele 150 ml
  • crema dubla oală de 300 ml
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • Doriți cartofi 1 kg, decojite și tăiate felii subțiri

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se incinge laptele, smantana si usturoiul intr-o tigaie, se condimenteaza bine, apoi se adauga cartofii si se fierbe 5 minute.

  • Pasul 2

    Se răcește puțin, apoi se pescuiește usturoiul și se pun feliile de cartofi într-o tavă mare dreptunghiulară, apăsând în jos în timp ce stratificați.

  • Pasul 3

    Se toarnă peste lichid astfel încât să acopere cartoful. Coaceți 1 oră și 30 de minute până când cartofii sunt aurii și fragezi. Scoateți și lăsați să stea timp de 20 de minute.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, fie folosiți un tăietor mare pentru a tăia 6 cercuri, fie tăiați în pătrate îngrijite și glisați pe farfurie folosind o spatulă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 372
  • Gras 26.2g
  • Carbohidrați 30.8g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,08g
#Stive #mici #dauphinoise
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *