Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

4012

Sufleuri de brânză de capră copte de două ori

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6

Nu vă lăsați intimidați, faceți acest aperitiv ușor sau un prânz ușor cu ajutor pas cu pas. Aceste sufleuri sigure pot fi răcite sau congelate până când trebuie să le dai a doua coacere, astfel încât să nu fii stresat.


https://youtube.com/watch?v=AlmpBC2GyDE%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • lapte 250 ml
  • ceapă ½
  • frunza de dafin 1
  • boabe de piper 3
  • unt 50 g, plus suplimentar pentru ramekins
  • făină simplă 5 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • mustar Dijon 1 lingura
  • gălbenuș de ou 1
  • brânză de capră moale, fără coajă 200 g, rupt
  • albușuri de ou 6
  • parmezan 25 g, plus suplimentar pentru a termina
  • crema dubla 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Încinge laptele cu ceapa, dafinul și boabele de piper până la punctul de fierbere. Luați focul.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie, apoi amestecați făina. Gatiti cateva minute, amestecand tot timpul pana obtineti un roux gros.

  • Pasul 3

    Se strecoară laptele cald și se amestecă treptat până la omogenizare. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 2 minute până când amestecul se îngroașă. Se răcește puțin.

  • Pasul 4

    Se amestecă pătrunjelul, muștarul, gălbenușul de ou și brânza de capră. Asezonează foarte bine.

  • Pasul 5

    Ungeți cu unt 6 forme metalice sau ramekine (aproximativ 200 ml fiecare), apoi ungeți interiorul cu parmezan ras, eliminând orice exces.

  • Pasul 6

    Albusurile se bat spuma cu un praf bun de sare pana la varfuri ferme.

  • Pasul 7

    Se amestecă o cupă de albuș în amestecul de brânză de capră pentru a o slăbi. Apoi, folosind o lingură mare, îndoiți restul ușor, pentru a păstra cât mai mult aer.

  • Pasul 8

    Turnați amestecul în formele pregătite și ștergeți partea superioară a fiecăreia, astfel încât să nu se scurgă. Coaceți timp de 15 minute sau până când se fixează. Se raceste putin, apoi se scoate din forme. Acum puteți răci sau congela sufleurile, acoperite cu folie alimentară, până când sunteți gata să le coaceți din nou și să le serviți.

  • Pasul 9

    Pentru a coace din nou și a termina, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Dezghețați complet dacă este înghețat. Puneți sufleurile în vase individuale de copt. Peste fiecare se pune 2 linguri de smantana si se presara cu parmezan. Coaceți 15 minute (sau 10 dacă nu le-ați răcit sau congelat anterior), până se umflă puțin, clocotesc și se rumenesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 477
  • Carbohidrați 16.3g
  • Proteină 17.3g
  • Gras 37.9g
  • Sare 1.1g
  • Saturate 23.8g
  • Fibră 1.2g
#Sufleuri #brânză #capră #copte #două #ori
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *