Tipul bucătăriei:
Supă de brânză Cauli cu crutoane aurii de ierburi
- serveste 4
- Uşor
Toată lumea iubește brânza de conopidă, așa că am transformat-o într-o rețetă de supă reconfortantă pentru lunile de iarnă, acoperită cu crutoane de cimbru de casă
Faceți această supă cremoasă de brânză de conopidă, apoi verificați supa noastră de praz și cartofi, supa de dovleac și mai multe rețete de supă.
Ingrediente
- praz 2, tocate si spalate
- unt
- conopidă 1 mare, tăiată și ruptă în buchețe mici
- stoc de legume 600 ml
- tot laptele 500 ml
- cheddar 100 g, ras
- parmezan sau grana padano sau alternativă vegetală 50g, răzuită fin
Crutoane cu plante medicinale
- pâine ciabatta ½ pâine, crusta tăiată apoi tăiată în bucăți
- ulei de masline
- cimbru 1 lingurita de frunze tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă ciabatta cu 2-3 linguri ulei de măsline apoi se stropește cu sare de mare și cimbru și se amestecă din nou. Se întinde pe o tavă de copt și se gătește timp de 10-15 minute până devine crocantă și aurie.
-
Pasul 2
Pentru supă, gătiți prazul într-un buchet mare de unt până se înmoaie. Adăugați conopida și gătiți timp de 5 minute. Adăugați bulionul și laptele apoi aduceți la fiert și gătiți timp de 20-25 de minute până când cauliul este foarte moale.
-
Pasul 3
Folosiți un blender cu bețișoare pentru a amesteca supa pentru a omogeniza. Reîncălziți ușor apoi amestecați brânzeturile până se topesc. Serviți deasupra cu crutoane.
Informatii nutritionale
- Kcals 498
- Gras 28.3g
- Saturate 13.5g
- Carbohidrați 32.4g
- Fibră 8.2g
- Proteină 24.3g
- Sare 1.5g