Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de supa de fasole alba cu conopida

Supa de conopida si fasole cannellini

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Supa cremoasă de conopidă și fasole cannellini este stropită cu sare de mare de rozmarin, piper măcinat și un mâzgălire de ulei de măsline. Serviți cu pâine crustă pentru un prânz cald


Încercați această supă de conopidă și fasole cannellini, apoi verificați supa noastră de conopidă condimentată, supă de fasole cu unt picant, supa de pistou de iarna și altele retete de supa.

Ingrediente

  • conopidă 1 mic/mediu aproximativ 500g
  • unt 25 g
  • rozmarin 1 crenguță
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • fasole cannellini 1 × cutie de 410 g, clătită și scursă
  • crema dubla 4 linguri
  • ulei de masline

STOC

  • aripioare de pui sau supa de legume )
  • ceapă 1, decojit și tăiat în sferturi
  • usturoi 2 cuișoare plinuțe, decojite
  • cimbru 1-2 crengute

Metodă

  • Pasul 1

    Punem aripioarele de pui intr-o cratita cu ceapa usturoi si cimbrul. Se acopera cu 1 litru de apa rece si se aduce la fiert.

  • Pasul 2

    De îndată ce apa începe să fiarbă, reduceți focul, acoperiți lejer și lăsați să fiarbă foarte ușor timp de 1 oră. Din când în când, îndepărtați orice spumă sau grăsime inestetică care s-a ridicat la suprafață cu o lingură mare.

  • Pasul 3

    Strecurați bulionul printr-o sită fină într-o cană mare – veți avea nevoie de 750 ml.

  • Pasul 4

    Între timp, tăiați conopida în buchețe mici – ar trebui să obțineți aproximativ 450 g după tăiere. Pune buchetele într-o tigaie curată cu untul și gătește-l ușor timp de aproximativ 5 minute. Se toarnă peste supa de pui. acoperiți și aduceți la fiert, apoi gătiți aproximativ 12-15 minute sau până când sunt foarte fragezi – nu vă lăsați tentați să adăugați apă în plus sau supa finită va fi prea subțire.

  • Pasul 5

    Scoateti frunzele de rozmarin si puneti-le in gramada pe o tabla cu sare. Tocați sarea și rozmarinul împreună până când sunt foarte, foarte fin. Pus deoparte.

  • Pasul 6

    Amestecați supa cu un blender până când se omogenizează, apoi adăugați fasolea cannellini și smântâna dublă. Se încălzește ușor, apoi se condimentează după gust cu un strop de sare și niște piper – aveți grijă la sare, deoarece se va adăuga mai mult cu rozmarin. Se pune în boluri de supă încălzite. Stropiți cu amestecul de rozmarin și sare, adăugând piper măcinat și mâzgălire de ulei de măsline.

Informatii nutritionale

  • Kcals 280
  • Gras 19.8g
  • Saturate 8.9g
  • Carbohidrați 15.9g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 10.7g
  • Sare 3,84g
#Supa #conopida #fasole #cannellini
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *