Tipul bucătăriei:
Supa de nasturel
- serveste 2
- Uşor
Această supă de nasturel și mazăre a fost îmbrăcată cu niște crutoane de lămâie și susan copte. Este vegetal și cu conținut scăzut de calorii – perfect pentru o masă sănătoasă la mijlocul săptămânii
încercați această supă de creson și mazăre, apoi verificați supa noastră de mazăre și mentă și alte rețete de supă de vară.
Ingrediente
- ulei de masline
- ceapa verde 4, feliate
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- nasturel 200 g
- Mazăre congelată 200g, decongelat
- mentă un buchet mic, frunze culese
- stoc de legume 500 ml
- creme fraiche cu jumătate de grăsime 1 lingura, plus mai mult de servit
Crutoane
- aluat 1 felie, ruptă în bucăți
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- seminte de susan 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se amestecă aluatul cu coaja de lămâie, semințele de susan și 1 lingură ulei de măsline. Asezoneaza bine. Răsturnați pe o tavă de copt și coaceți timp de 10-15 minute, sau până când devine auriu și crocant. Misto.
-
Pasul 2
Încinge 1 linguriță ulei de măsline într-o tigaie și prăjește ceapa primăvară și usturoiul timp de un minut. Se adaugă cresonul (se păstrează câteva crenguțe pentru a servi), mazărea, menta și bulionul și se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă crème fraîche și se mixează cu un blender. Verificați condimentele și adăugați o strângere de suc de lămâie. Serviți cu un vârtej de crème fraîche, crutoanele și câteva frunze de nasturel.
Informatii nutritionale
- Kcals 224
- Gras 6.6g
- Saturate 1.9g
- Carbohidrați 23.7g
- Zaharuri 9.1g
- Fibră 9.7g
- Proteină 12.7g
- Sare 1g