Tipul bucătăriei:
Supă de țelină și cheddar cu crutoane de cimbru
- serveste 6
- Uşor
Această supă delicioasă și încălzitoare de țelină și cheddar este o masă într-un castron. Servit cu crutoane crocante de cimbru, face prânzul perfect sau cina mai ușoară. Are și sub 300 de calorii, ceea ce îl face perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- ulei de masline
- ceapă 1 mare, tocat
- frunza de dafin 1
- stoc de legume 900 ml
- țelină 1
- crema dubla 60 ml
- cheddar 100 g, cuburi
Crutoane
- pâine albă groasă 2 felii
- unt înmuiat
- cimbru 1 crenguță plus câteva frunze pentru decor
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa, se amesteca si se caleste usor pana ce ceapa se inmoaie dar nu se rumeneste. Adăugați foaia de dafin și supa și aduceți la fiert. Curățați și tocați țelina, lucrând cât de repede puteți, și punând fiecare bucată pe care ați tăiat-o direct în bulionul fierbinte pentru a nu se decolora. Se fierbe până când țelina se înmoaie, aproximativ 15 minute, apoi se adaugă smântâna, se scoate foaia de dafin și se pasează supa în piure cu un blender. Se toarnă printr-o sită într-o tigaie curată, se aduce din nou la fiert și se adaugă cheddar. Luați focul.
-
Pasul 2
Între timp, ungeți pâinea pe o parte, împrăștiați frunzele de cimbru pe o parte și faceți un sandviș. Se unge cu unt exteriorul pâinii și se taie sandvișul în cuburi, îndepărtând eventualele cruste. Se pun intr-o tigaie si se prajesc pana devin aurii, se rastoarna si se prajesc pe cealalta parte.Se serveste supa cu crutoanele si putin cimbru.
Informatii nutritionale
- Kcals 234
- Gras 16.2g
- Carbohidrați 14.2g
- Fibră 5.7g
- Proteină 8g
- Sare 0,8g