Tipul bucătăriei:
Supă de țelină și stilton
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de resturile dvs. festive de brânză cu această supă catifelată. Veți avea nevoie de o pană de stilton, de o grămadă de țelină și de o cremă sănătoasă de cremă pentru această rețetă
Încălziți-vă cu această supă cremoasă de țelină și stilton, apoi verificați supa noastră de conopidă condimentată, supă de roșii proaspete, supă de păstârnac condimentată și rețete de supă mai ușoare.
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri, plus extra de servit
- țelină 1 buchet, frunze culese și bastoane tocate
- ceapă 1, tocat
- cartof fainos 1 mediu, curățat și tocat
- stoc de legume 750ml
- cremă unică 100 ml
- stilton 100g, sfărâmat
- arpagic tăiat pentru a face 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o oală mare sau într-o tigaie mare și prăjiți țelina și ceapa tocate timp de 8-10 minute până se înmoaie, dar nu sunt aurii. Se amestecă cartoful și stocul, apoi se fierbe timp de 15-20 de minute sau până când cartoful este fraged.
-
Pasul 2
Blitz amestecul cu un blender de băț până se omogenizează, apoi amestecați crema și cea mai mare parte a brânzei. Se încălzește ușor până când amestecul se abure și brânza s-a topit. Condimentați bine, apoi adăugați o stropire mai multă brută sau apă dacă preferați o supă mai subțire.
-
Pasul 3
Pregătiți supa în patru boluri. Se dărâmă peste brânza rămasă, apoi se adaugă frunzele de țelină rezervate, arpagicul, puțină piper negru și puțin ulei de măsline.
Informatii nutritionale
- Kcals 279
- Gras 19.7g
- Saturează 9.7g
- Carbohidrați 14.8g
- Zaharuri 5.1g
- Fibră 3.6g
- Proteină 8.8g
- Sare 1.1g