Tipul bucătăriei:
Supa romani
- serveste 6
- Uşor
Cea mai buna reteta de supa de vara. Această supă ușoară este ideală pentru început sau pentru prânz și se servește cel mai bine cu castraveți murați și un strop de smântână.
Ingrediente
- castravete r ½
- fulgi de sare 1 linguriță nivelă
- piper verde 1
- roșii de viță de vie 10 mediu
- semințe de chimen ½ linguriță
- seminte de coriandru 1½ linguriță
- ulei de masline
- ceapa rosie 1 mediu, tocat grosier
- usturoi 4 cuișoare grase, tocate grosier
- boia iute afumată 1 linguriță nivelă
- piper alb măcinat o ciupitura
- otet de vin rosu 1½ linguriță
- paine veche ½ felie
- smantana sau ulei de masline a servi
Metodă
-
Pasul 1
Curățați și feliați foarte subțiri castraveții. Adăugați ½ linguriță de sare și lăsați într-o strecurătoare să picure peste chiuvetă.
-
Pasul 2
Aprindeți o flacără mică de gaz și puneți ardeiul verde direct deasupra. Întoarceți din când în când până când pielea este bine carbonizată peste tot. Puteți face acest lucru și sub un grătar fierbinte. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
-
Pasul 3
Tăiați miezul roșiilor și încrucișați partea de jos a acestora cu un cuțit. Se pune intr-un vas si se acopera cu apa clocotita. Lăsați aproximativ 30 de secunde, apoi vărsați apa și îndepărtați-le pielea. Lasă pe o parte.
-
Pasul 4
Pune o cratiță mare la foc mediu și prăjește semințele până când mirosul lor le place nasul. Acum adăugați 4 linguri de ulei de măsline, apoi ceapa și usturoiul și prăjiți ușor timp de aproximativ 10 minute până când se înmoaie, dar nu se colorează.
-
Pasul 5
Rupeți roșiile într-o sită deasupra unui bol și scoateți semințele în sită. Se lasă semințele de roșii să se scurgă peste un bol și se aruncă roșiile rupte deschise în ceapă și usturoi.
-
Pasul 6
Ardeiul se curăță și se desămină fără să-l clătească sub apă, deoarece acest lucru va îndepărta gustul carbonizat. Rupeți fâșii și aruncați și el în tigaie. Se adauga sucul care a picurat din rosiile cernute, cu ajutorul putinei presari. Adăugați 150 ml apă, sare, boia de ardei, piper alb, oțet și pâine învechită mărunțită. Puneți un capac în tigaie și fierbeți ușor timp de 35 de minute.
-
Pasul 7
Scoateți capacul și amestecați cu un blender până când este complet omogen.
-
Pasul 8
Cu mâinile, stoarceți apa rămasă din castraveți.
-
Pasul 9
Servește supa în boluri acoperite cu smântână și ulei de măsline, cu o grămadă mică de castraveți sărați în mijloc.
Informatii nutritionale
- Carbohidrați 9.5g
- Proteină 2.6g
- Gras 8.4g
- Sare 0,44g
- Fibră 2.4g