Tipul bucătăriei:
Tarator macedonean (supă de castraveți rece)
- servește 6-8
- Uşor
Această supă rece și răcoritoare este populară în Macedonia în lunile fierbinți de vară, adesea servită cu pâine și o salată crocantă. Un vârtej final de cremă echilibrează aciditatea iaurtului și a sucului de lămâie
Publicat:
Această rețetă de tartor este adaptată din Macedonia – Cartea de bucate, Katerina Nitsou (Kitchen Press, 20 GBP). Katerina spune: „Această supă rece și răcoritoare este populară în Macedonia în lunile fierbinți de vară. Este adesea servit cu pâine și o salată crocantă. Aromele sunt simple și strălucitoare. Un pic de smântână rotunjește acrișiunea iaurtului și adaugă bogăție.”
Ingrediente
- castraveți 2, decojite, fără sâmburi și tocate (rezervați câteva felii subțiri pentru a servi)
- fulgi de sare de mare 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- mărar tocat fin pentru a face 1 lingura, plus extra pentru a servi
- mentă tocat pentru a face 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- iaurt simplu balcanic sau alt iaurt simplu 1 litru
- crema dubla 120 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune castraveții într-o strecurătoare și stropește cu sare. Se da deoparte la scurs timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
În bolul unui robot de bucătărie, combinați castraveții scurți, usturoiul, mararul, menta și sucul de lămâie, apoi amestecați timp de 30 de secunde. Răzuiți părțile laterale cu o spatulă și amestecați timp de încă 30 de secunde până obțineți un piure subțire. Transferați într-un castron mediu.
-
Pasul 3
Folosind o spatulă, amestecați iaurtul și smântâna în amestecul de castraveți. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore. Cand este gata de servire, puneti supa rece in boluri si garnisiti cu felii de castraveti si marar.
Informatii nutritionale
- Kcals 188
- Gras 12.4g
- Saturate 7.4g
- Carbohidrați 10.7g
- Zaharuri 10.6g
- Fibră 0,7g
- Proteină 8.2g
- Sare 1.5g