Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Un prim plan al unui castron de supă albă acoperit cu o felie de castravete verde și crenguță de mărar

Tarator macedonean (supă de castraveți rece)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Această supă rece și răcoritoare este populară în Macedonia în lunile fierbinți de vară, adesea servită cu pâine și o salată crocantă. Un vârtej final de cremă echilibrează aciditatea iaurtului și a sucului de lămâie


Această rețetă de tartor este adaptată din Macedonia – Cartea de bucate, Katerina Nitsou (Kitchen Press, 20 GBP). Katerina spune: „Această supă rece și răcoritoare este populară în Macedonia în lunile fierbinți de vară. Este adesea servit cu pâine și o salată crocantă. Aromele sunt simple și strălucitoare. Un pic de smântână rotunjește acrișiunea iaurtului și adaugă bogăție.”

Ingrediente

  • castraveți 2, decojite, fără sâmburi și tocate (rezervați câteva felii subțiri pentru a servi)
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • mărar tocat fin pentru a face 1 lingura, plus extra pentru a servi
  • mentă tocat pentru a face 1 lingura
  • suc de lămâie 1 lingura
  • iaurt simplu balcanic sau alt iaurt simplu 1 litru
  • crema dubla 120 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune castraveții într-o strecurătoare și stropește cu sare. Se da deoparte la scurs timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    În bolul unui robot de bucătărie, combinați castraveții scurți, usturoiul, mararul, menta și sucul de lămâie, apoi amestecați timp de 30 de secunde. Răzuiți părțile laterale cu o spatulă și amestecați timp de încă 30 de secunde până obțineți un piure subțire. Transferați într-un castron mediu.

  • Pasul 3

    Folosind o spatulă, amestecați iaurtul și smântâna în amestecul de castraveți. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore. Cand este gata de servire, puneti supa rece in boluri si garnisiti cu felii de castraveti si marar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 188
  • Gras 12.4g
  • Saturate 7.4g
  • Carbohidrați 10.7g
  • Zaharuri 10.6g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 1.5g
#Tarator #macedonean #supă #castraveți #rece
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *