Tipul bucătăriei:
Tartă cu broccoli olandeză
- serveste 4
- Uşor
Olandeza gata preparată este o bază excelentă pentru această tartă cu foietaj cu broccoli. Adăugați somon sau șuncă afumată odată ce iese din cuptor sau serviți acoperit cu un ou poșat pentru un brunch impresionant sau un răsfăț perfect de vineri seara cu prietenii
Faceți această tartă olandeză cu broccoli, apoi verificați quiche-ul nostru cu broccoli, tarte tatin cu roșii, sparanghel și tartă cu roșii și alte rețete de tarte savuroase.
Ingrediente
- olandeză gata preparată 100 g
- lămâie ½ grămadă mică, cu coajă, plus 1 linguriță suc (opțional)
- arpagic tocat fin pentru a face 1 lingura
- aluat foietaj gata rulat foaie de 320 g
- broccoli cu tulpina lungă 175 g, tăiate
- ulei de masline ½ linguriță
- fulgi de migdale 2 linguri, prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune o tavă de copt în mijlocul cuptorului pentru a se încălzi.
-
Pasul 2
Gustați din olandeză și adăugați sucul de lămâie dacă are nevoie de un pic de aciditate, asezonați dacă este necesar și amestecați majoritatea arpagicului. Desfaceți aluatul foietaj pe hârtie de copt cu care vine și marcați ușor un chenar de 1 cm în jurul marginii cu un cuțit. Puneți olandeza în mijloc, întinzându-se până la margine.
-
Pasul 3
Puneți broccoli într-un bol, adăugați uleiul de măsline și amestecați bine cu niște condimente până se îmbracă bine. Adăugați la tartă deasupra olandeză. Transferati in tava incinsa, pe hartie de copt, si coaceti 20-25 de minute sau pana cand aluatul este umflat si auriu, iar broccoli este fraged. Se presara cu migdalele prajite, coaja de lamaie si arpagicul ramas.
Informatii nutritionale
- Kcals 475
- Gras 35.3g
- Saturate 14.5g
- Carbohidrați 28.5g
- Zaharuri 2.4g
- Fibră 4.1g
- Proteină 8.7g
- Sare 0,9g