Tipul bucătăriei:
Tarta cu ceapa si feta
- servire 4-6
- Uşor
Nu este nimic mai ușor decât să faci o tartă cu niște produse de patiserie grozave pe care le poți cumpăra din supermarketuri și arată întotdeauna atât de impresionant. Această tartă clasică este umplută cu ceapă dulce caramelizată și brânză feta acidulată.
Ingrediente
- aluat praf pachet de 500 g
- unt 25 g
- ulei de masline
- ceapa 4 felii mari, subțiri
- zahăr o ciupitura
- parmezan ras pentru a face 2 pumni
- pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri
- crema dubla oală de 142 ml
- ouă 2 plus 2 gălbenușuri
- feta 75 g maruntit
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați cu aluat o formă de tartă adâncă, de 20 cm, cu fundul liber. Coacem orb la 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și gătiți încă 5 minute. Topiți untul cu stropi de ulei și adăugați ceapa. Se amestecă, apoi se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute până când se înmoaie. Adaugam zaharul si dam focul pana ce ceapa devine putin mai inchisa. Sezon.
-
Pasul 2
Presarati jumatate de parmezan peste baza tartei, apoi adaugati ceapa. Se amestecă pătrunjelul, smântâna și ouăle și se amestecă feta. Se condimentează și se toarnă în tartă. Presărați brânza rămasă deasupra. Coaceți 20 de minute la 180C/ventilator 160C/gaz 4 până se fixează.