Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta cu ceapa

Tarta cu ceapa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Tarta tatin cu ceapa este extrem de la moda, dar aceasta tarta este mai devreme – aproape o quiche, cu fire lungi de ceapa tocmai caramelizata intr-o crema savuroasa unctuoasa. Ne place. Se potrivește foarte bine cu un pinot gris uscat din Alsacia sau nebbiolo, strugurii barolo din nordul Italiei


Ingrediente

  • unt 100 g, rece
  • făină simplă 175 g
  • brânză gruyère 50 g, ras fin
  • gălbenuș de ou 1, batut cu 2 linguri de apa rece ca gheata

Umplutura de tarta

  • unt 50 g
  • ulei de masline
  • ceapa 800 g, decojite și tăiate mărunt
  • cimbru 2 crengute
  • ouă 2, plus 1 galbenus
  • cremă unică 150 ml
  • salata de frunze amare a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi faceți aluatul. Tăiați untul cubulețe și frecați făina cu vârful degetelor (sau pulsați într-un robot de bucătărie) până când amestecul seamănă cu pesmet fin. Se amestecă un praf de sare și brânza. Se adaugă gălbenușul de ou și apa și se amestecă cu un cuțit sau se amestecă până se leagă. Înveliți în folie alimentară și lăsați-l la frigider.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, topiți untul cu 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și grea. Adăugați ceapa și prăjiți ușor până devine moale și începe să se coloreze. Va dura aproximativ o jumătate de oră, apoi se lasă să se răcească. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6, întinde aluatul și folosește-l pentru a tapea o tavă de tartă unsă cu unt de 20 cm sau o formă de tartă de 23 cm. Acoperiți baza cu hârtie de copt, umpleți cu fasole și coaceți timp de 15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și gătiți încă 5 minute.

  • Pasul 3

    Scoateți frunzele de cimbru de pe tulpini și adăugați-le la ceapă. Se amestecă ouăle, gălbenușul de ou și smântâna și se condimentează. Se toarnă în tava de patiserie și se gătește timp de 15-20 de minute, sau până când tarta este clătinată, dar tocmai fiartă. Serviți cu o salată de frunze amare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 758
  • Gras 54.2g
  • Saturate 29.1g
  • Carbohidrați 48.4g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 16.4g
  • Sare 1.1g
#Tarta #ceapa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *