Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

6790

Tartă cu ciuperci și Jarlsberg

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8

Mâncarea scandinavă folosește o mulțime de ingrediente furajere. Pentru umplutură încercați chanterele sau alte ciuperci sălbatice sau de cultură. Dacă folosiți chanterelles sau ciuperci shiitake, scoateți-le tulpinile lemnoase și folosiți doar capacele.


Ingrediente

  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • unt
  • ciuperci amestecate 750 g, feliate dacă sunt mari
  • aluat praf 500 g (o versiune cu unt va avea un gust mai bun)
  • ouă 3, bătut
  • smantana 200 g
  • Brânza Jarlsberg 2 pumni de ras

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa în puțin unt până devine moale, dar necolorată. Dați vârful pe o farfurie. Prăjiți ciupercile la foc mare în puțin unt, amestecând continuu, până când toată umezeala s-a evaporat și sunt destul de uscate. Amestecați ceapa fiartă apoi răciți amestecul. Sezon.

  • Pasul 2

    Întindeți aluatul și folosiți-l pentru a tapetați o formă de tort arc, de aproximativ 24 cm diametru. Laturile aluatului trebuie sa aiba aproximativ 4-5 cm, suficient de inalte pentru a tine umplutura de ciuperci. se da la rece 30 de minute si se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Coacem aluatul la orb timp de aproximativ 15 minute, sau pana se simte suficient de ferm pentru a-si mentine forma fara sa se prabuseasca, scoateti hartia si fasolea de copt si gatiti 5- 10 minute pentru a usca baza.

  • Pasul 3

    Umpleți baza cu amestecul de ciuperci. Se amestecă ⅔ din ou în smântână apoi se toarnă peste. Presărați brânza peste. Ungeți marginile de patiserie cu oul rămas și coaceți aproximativ 30 de minute, sau până când umplutura s-a întărit. Se răcește puțin înainte de a se scoate din tavă.

#Tartă #ciuperci #și #Jarlsberg
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *