Tipul bucătăriei:
Tartă cu ciuperci și Jarlsberg
- serveste 8
Mâncarea scandinavă folosește o mulțime de ingrediente furajere. Pentru umplutură încercați chanterele sau alte ciuperci sălbatice sau de cultură. Dacă folosiți chanterelles sau ciuperci shiitake, scoateți-le tulpinile lemnoase și folosiți doar capacele.
Ingrediente
- ceapă 1 mediu, tocat fin
- unt
- ciuperci amestecate 750 g, feliate dacă sunt mari
- aluat praf 500 g (o versiune cu unt va avea un gust mai bun)
- ouă 3, bătut
- smantana 200 g
- Brânza Jarlsberg 2 pumni de ras
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa în puțin unt până devine moale, dar necolorată. Dați vârful pe o farfurie. Prăjiți ciupercile la foc mare în puțin unt, amestecând continuu, până când toată umezeala s-a evaporat și sunt destul de uscate. Amestecați ceapa fiartă apoi răciți amestecul. Sezon.
-
Pasul 2
Întindeți aluatul și folosiți-l pentru a tapetați o formă de tort arc, de aproximativ 24 cm diametru. Laturile aluatului trebuie sa aiba aproximativ 4-5 cm, suficient de inalte pentru a tine umplutura de ciuperci. se da la rece 30 de minute si se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Coacem aluatul la orb timp de aproximativ 15 minute, sau pana se simte suficient de ferm pentru a-si mentine forma fara sa se prabuseasca, scoateti hartia si fasolea de copt si gatiti 5- 10 minute pentru a usca baza.
-
Pasul 3
Umpleți baza cu amestecul de ciuperci. Se amestecă ⅔ din ou în smântână apoi se toarnă peste. Presărați brânza peste. Ungeți marginile de patiserie cu oul rămas și coaceți aproximativ 30 de minute, sau până când umplutura s-a întărit. Se răcește puțin înainte de a se scoate din tavă.