Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Tartă cu pere și brânză albastră

Tarta cu pere si branza albastra cu aluat de nuca

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Un principal vegetarian minunat pentru cina de Crăciun sau un fel de mâncare pentru a adăuga un alt element la un bufet de Boxing Day. Aluatul de praf scurtat cumpărat de la magazin ușurează viața și primește o întorsătură inteligentă cu adaos de nuci. Puteți folosi orice brânză albastră rămasă pentru umplutura de pere și brânză albastră de iarnă


Ingrediente

  • aluat praf pachet de 500 g
  • nuci 100 g
  • făină simplă pentru praf
  • cartofi 150 g, decojite și tăiate cubulețe
  • unt 10 g, plus un buton în plus
  • ceapă 1, feliat
  • pară 1, cu miez și tăiat cubulețe
  • ou 1
  • crema dubla 100 ml
  • tot laptele 50 ml
  • frunze de cimbru cules pentru a face 1 lingura, plus suplimentar pentru a decora
  • brânză albastră sau alternativă vegetariană (plus niște Lancashire și capră dacă aveți resturi) 100g, maruntit

Metodă

  • Pasul 1

    Rupeți aluatul în câteva bucăți și puneți în robotul de bucătărie cu jumătate de nucă. Pulsați pentru a se toca fin în aluat, apoi întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și folosiți pentru a tapea o tavă de tartă de 23 cm. Răciți timp de 30 de minute în timp ce pregătiți ingredientele pentru umplutură.

  • Pasul 2

    Aduceți o cratiță cu apă sărată la fiert, adăugați cartofii și fierbeți până când se înmoaie, apoi scurgeți bine și turnați pe hârtie de bucătărie să se usuce.

  • Pasul 3

    Topiți untul într-o tigaie și prăjiți ceapa foarte ușor până se înmoaie. Dati focul sa le caramelizeze putin, apoi scoateti din tigaie sa se raceasca. Adăugați perele cu un nod de unt și prăjiți la foc mare pentru a adăuga puțină culoare.

  • Pasul 4

    Bateți oul, smântâna, laptele, cimbrul și niște condimente – amintiți-vă că brânza adaugă salinitate.

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează tava de tartă cu folie, adaugă fasole și gătește timp de 15 minute până când aluatul se întărește și are culoarea nisipoasă. Scoateți folia și fasolea și continuați să coaceți aproximativ 10-15 minute, sau până când este aurie și gătită. Coborâți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 6

    Scoateți aluatul din cuptor și împrăștiați-o în ceapa caramelizată, bucăți de pere, cartofi fierți, nucile rămase și cea mai mare parte din brânză. Turnați peste amestecul de ouă, acoperiți cu brânză rămasă și puțin cimbru și coaceți până când tarta se întărește cu doar o ușoară clătinare în centru. Serviți doar cald sau la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 734
  • Gras 53g
  • Carbohidrați 47.3g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 14.5g
  • Sare 1.3g
#Tarta #pere #branza #albastra #aluat #nuca
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *