Tipul bucătăriei:
Tartă cu pesto de dovleac
- serveste 6
- Uşor
Folosiți pesto de ardei iute pentru a adăuga un efect de încălzire minunat acestei tarte cu pesto de dovleac, nuci de pin și ardei iute. Este mare servit cald cu salată de rachete și poate fi ușor făcută înainte. Și mai bine, este suficient de robust să mănânci fără o farfurie!
Faceți această tartă impresionantă cu pesto de dovleac, apoi verificați plăcinta cu dovleac, risotto cu dovleac, supa de dovleac și alte rețete de dovleac.
Ingrediente
- aluat foietaj bloc de 500 g
- ricotta 100 g
- pesto de ardei iute 4 linguri
- dovleac 1 semințe rotunde mici, decojite, îndepărtate, tăiate subțire
- ulei de masline 2 linguri
- nuci de pin 1 lingura, prajita
- rucola sau baby kale 50 g
- ardei iute roșu 1, tăiați în fâșii subțiri
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 20g, ras în benzi lungi folosind un peeller de legume
Metodă
-
Pasul 1
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor înfăinată până la grosimea unei monede de 1 GBP – ar trebui să fie de aproximativ 40 cm x 40 cm. Tăiați un cerc folosind o farfurie mare sau un capac ca șablon (sau păstrați-l pătrat, dacă doriți), apoi transferați cu atenție pe o foaie de hârtie de copt și răciți până este necesar. Se încălzește cuptorul la 200c / ventilator 180c / gaz 4 cu o foaie mare de copt în interior pentru încălzirea.
-
Pasul 2
Se amestecă împreună Ricotta, jumătate din Pesto Chilli și unele condimente într-un castron mic. Cu ajutorul unui cuțit, întindeți un chenar de 1 cm în jurul marginii aluatului răcit, apoi înțepați de câteva ori mijlocul cu o furculiță. Turnați amestecul de ricotta în mijloc, răspândindu-l ușor până la marginea tăiată. Aruncați dovleacul într-un castron cu 1 lingură de ulei și niște condimente, apoi aranjați în spirală peste ricotta, suprapunând ușor feliile pe măsură ce mergeți. Glisați cu grijă tarta, pe hârtie de copt, pe tava fierbinte și coaceți timp de 40 de minute până când dovleacul este fraged și aluatul fiert dedesubt (verificați ridicând cu grijă o parte cu ajutorul unei spatule).
-
Pasul 3
Se amestecă împreună uleiul rămas, piulițele de pin și pesto. Se amestecă rucola cu ardei iute și parmezan și se îngrămădesc asta în mijlocul tartei, apoi se stropește peste dressingul pesto.
Informatii nutritionale
- Kcals 469
- Gras 33.7g
- Saturate 13.4g
- Carbohidrați 30.7g
- Zaharuri 3.3g
- Fibră 2.9g
- Proteină 9.1g
- Sare 1.3g