Tipul bucătăriei:
Tartă cu praz și fourme d’Ambert
- serveste 4
- Uşor
Combinați prazul cu una dintre cele mai apreciate brânzeturi din Franța, fourme d’ambert, în această tartă ușoară. Conceput pentru a impresiona, este simplu de făcut când folosești produse de patiserie gata preparate și este bun cu frunzele de salată.
Ingrediente
- aluat praf 500 g
- unt 25 g
- praz 600 g, spălate și tăiate mărunt
- fourme d’Ambert 80g, ras
- ouă 2
- crema dubla 100 ml
- pătrunjel cu frunze plate tocat fin pentru a face 1 lingura
- frunze de salata a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se întinde aluatul pe o suprafață ușor făinată și se tapetează 4 forme de tartă adânci de aproximativ 10 cm, se acoperă cu pergament și fasole apoi se coace timp de 15 minute. Scoateți fasolea și hârtia și gătiți încă 5 minute până când sunt fierte și aurii pal. Scoateți și reduceți cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2.
-
Pasul 2
Se încălzește untul într-o tigaie medie și se gătește prazul până se înmoaie. Sezon. se amestecă brânza, ouăle și smântâna, apoi se condimentează și se amestecă pătrunjelul.
-
Pasul 3
Pune prazul în formele de patiserie și toarnă peste amestecul de ouă. Gatiti timp de 20 de minute, pana se fixeaza, dar tot cu o usoara balansare in centru. Se serveste cald cu salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 890
- Carbohidrați 63.4g
- Proteină 17.2g
- Gras 64,8g
- Sare 1,82g
- Fibră 5.7g