Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

3161

Tartă cu praz și fourme d’Ambert

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Combinați prazul cu una dintre cele mai apreciate brânzeturi din Franța, fourme d’ambert, în această tartă ușoară. Conceput pentru a impresiona, este simplu de făcut când folosești produse de patiserie gata preparate și este bun cu frunzele de salată.


Ingrediente

  • aluat praf 500 g
  • unt 25 g
  • praz 600 g, spălate și tăiate mărunt
  • fourme d’Ambert 80g, ras
  • ouă 2
  • crema dubla 100 ml
  • pătrunjel cu frunze plate tocat fin pentru a face 1 lingura
  • frunze de salata a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se întinde aluatul pe o suprafață ușor făinată și se tapetează 4 forme de tartă adânci de aproximativ 10 cm, se acoperă cu pergament și fasole apoi se coace timp de 15 minute. Scoateți fasolea și hârtia și gătiți încă 5 minute până când sunt fierte și aurii pal. Scoateți și reduceți cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2.

  • Pasul 2

    Se încălzește untul într-o tigaie medie și se gătește prazul până se înmoaie. Sezon. se amestecă brânza, ouăle și smântâna, apoi se condimentează și se amestecă pătrunjelul.

  • Pasul 3

    Pune prazul în formele de patiserie și toarnă peste amestecul de ouă. Gatiti timp de 20 de minute, pana se fixeaza, dar tot cu o usoara balansare in centru. Se serveste cald cu salata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 890
  • Carbohidrați 63.4g
  • Proteină 17.2g
  • Gras 64,8g
  • Sare 1,82g
  • Fibră 5.7g
#Tartă #praz #și #fourme #dAmbert
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *