Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarta Sfecla Rosie Cu Feta si Cimbru

Tarta cu sfecla rosie, feta si cimbru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această tartă cu sfeclă roșie, feta și cimbru arată uimitor și are un gust delicios. Necesită puțin timp, dar rețeta în sine este foarte ușoară. Este vegetarian și servește șase, așa că este perfect pentru distracția de vară. Sezonul principal al sfeclei roșii se desfășoară din iulie până în ianuarie, așa că aveți suficient timp să vă bucurați de ele.


Încercați această tartă cu sfeclă roșie, feta și cimbru, apoi consultați și tarte tatin cu sfeclă roșie.

Ingrediente

  • sfeclă 400g, frecat foarte curat
  • ulei de masline
  • ceapa rosie 1, feliate fin
  • aluat foietaj bloc de 300 g
  • ou 1, ușor bătut
  • oțet balsamic 3 linguri
  • feta 150g, maruntita
  • cimbru 1 crenguță, frunzele dezlipite, plus încă de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați și tăiați sfecla roșie în sferturi (purtați mănuși dacă nu doriți mâini roz) și puneți bucățile într-o tavă, stropiți peste puțin ulei de măsline și coaceți timp de 30 de minute. Adăugați ceapa și prăjiți încă 20 de minute. Se lasa putin la racit. Pune o foaie de copt plată în cuptor.

  • Pasul 2

    Întindeți aluatul într-un dreptunghi mare și întindeți un chenar de 1 cm în jurul marginii. Se pune pe o altă foaie de copt și se unge marginea cu ou. Hașurați centrul cu un cuțit ascuțit, dar nu tăiați până la capăt. Curatati coaja de felii de sfecla rosie daca doriti si taiati fiecare bucata in 2 sau 3. Aruncati sfecla rosie in balsamic si imprastiati-o peste tarta, impreuna cu ceapa, feta si frunzele de cimbru. Asezonați bine blatul. Puneți tava de tartă deasupra foii de copt și coaceți 20-30 de minute sau până când aluatul este umflat și auriu. Împingeți în jos centrul dacă s-a balonat în sus. Se împrăștie cu mai multe frunze de cimbru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 316
  • Gras 18.9g
  • Saturate 9.4g
  • Carbohidrați 26g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 9.5g
  • Sare 1.5g
#Tarta #sfecla #rosie #feta #cimbru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *