Tipul bucătăriei:
Tartă cu șote Tatin
- serveste 4
Șoapele mici, de la începutul sezonului, vor fi acum dulci și fragede, așa că arată-le în această versiune a unei tarte Tatin. Este bine de servit cu o bucată de brânză albastră sau ca preparat vegetarian inteligent.
Ingrediente
- unt 50 g
- eşalotă 500 g, decojite
- oțet balsamic 4 linguri
- zahăr Demerara 3 linguri
- cimbru frunze din 3 crengute
- aluat foietaj tot unt bloc de 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește untul într-o tavă rezistentă la cuptor, în care eșalota se va potrivi într-un strat uniform. Adaugati salota si gatiti la foc mediu pana incep sa se rumeneasca. Adăugați balsamul și zahărul și o cană de apă. Continuați să gătiți, adăugând mai multă apă dacă este necesar, până când eșalota este complet gătită și balsamul și zahărul au devenit lipicios și caramelizat în jurul lor. Amestecați frunzele de cimbru. Sezon.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Întindeți aluatul până la o grosime de 20p. Tăiați un cerc puțin mai mare decât tigaia, apoi puneți-l peste eșalotă și întindeți părțile laterale. Dam la cuptor pentru 20-25 de minute pana cand aluatul este umflat, auriu si crocant. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste in felii.