Tipul bucătăriei:
Tarta cu spanac si fontina
- serveste 4
- Uşor
Fontina este o brânză italiană care se topește delicios, așa că este grozavă pentru gătit. Această plăcintă vegetariană ușoară umple o coajă de aluat umplut crocant cu spanac, brânză și ceapă într-un sos cremos.
Ingrediente
- ulei de masline
- aluat filo 1 pachet
- ceapă 1, tocat fin
- spanac congelat 450g, decongelat și excesul de lichid stors
- cremă unică 80 ml
- nucşoară
- fontina sau gruyère 100g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Unge o tava de tarta de 20 cm cu ulei si tapeteaza-o cu aluatul filo, ungendu-le fiecare foaie cu putin ulei si suprapunand-le astfel incat sa se potriveasca cu putin aluat ras peste margine. Coaceți timp de 15 minute. striviți stratul superior dacă se umflă în cuptor.
-
Pasul 2
Între timp, prăjiți ceapa în puțin ulei până se înmoaie, apoi amestecați spanacul și gătiți până se încălzește. Se amestecă smântâna, nucșoara și brânza și se condimentează, apoi se pun cu lingura în tava de patiserie. Coaceți timp de 15 minute până când se fixează.
Informatii nutritionale
- Kcals 499
- Carbohidrați 43.2g
- Proteină 16g
- Gras 30.3g
- Sare 2.04g
- Fibră 2.8g