Tipul bucătăriei:
Tarta-tava cu nectarina, nuca de cocos si lime
- serveste 8
- Uşor
Această tartă cu nectarine, nucă de cocos și lime este ușor de făcut, vegetariană și fără gluten. Servit cu o lingură de înghețată de nucă de cocos, face o budă grozavă
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- nectarine coapte 8-10
- zahăr brun deschis moale 3 linguri
- tei 3, cu coaja si zeama
- nucă de cocos uscată 100 g
- migdale macinate 50 g
- extract de vanilie 2 lingurite
- lapte de nucă de cocos 150 ml
- așchii de nucă de cocos prăjită a servi
- inghetata de cocos sau crema de cocos a servi
POLISERIE FĂRĂ GLUTEN
- făină de cocos 200 g, plus mai mult pentru praf
- zahăr brun deschis moale 50 g
- ulei de cocos 100 g, solid
- ouă 3
- lapte de nucă de cocos 80-100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, puneți făina, zahărul, uleiul de cocos și un praf de sare într-un robot de bucătărie și amestecați până arată ca pesmet fin. Adaugam ouale, apoi adaugam incet laptele de cocos, pulsand pana formeaza o bila. Înfășurați în folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, înjumătățiți și îndepărtați pietrele de pe nectarine. Tăiați în felii subțiri. Se amestecă zahărul, sucul de lămâie și cea mai mare parte din coaja până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați nectarina în siropul de lămâie și amestecați. Se lasa la macerat. Se amestecă nuca de cocos deshidratată și migdalele măcinate până se omogenizează, se adaugă vanilia și laptele de cocos. Amestecați cu o lingură de lemn până obțineți o pastă tartinabilă. Nu-l vreți prea umed, deoarece acest lucru va înmui aluatul.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul pe o tavă de copt înfăinată, într-un dreptunghi, de aproximativ grosimea unei monede de 1 GBP. Tăiați marginile dacă doriți o tartă mai îngrijită.
-
Pasul 4
Se netezește pasta de cocos peste aluat până la margine. Scurgeți nectarinele, păstrând siropul. Așezați feliile peste aluat în rânduri ordonate sau în spirală pentru a acoperi toată umplutura de nucă de cocos. Ungeți nectarinele cu puțin sirop de zahăr, astfel încât să fie lucioase.
-
Pasul 5
Coacem 30 de minute pana cand pasta devine usor aurie la margini, iar nectarinele par moi. Se lasa sa se raceasca putin pe tava.
-
Pasul 6
Stropiți cu mai mult sirop de lime dacă nectarinele par uscate și împrăștiați peste fulgii de cocos prăjiți și coaja rămasă pentru a servi. Serviți cu înghețată de cocos sau cu cremă de nucă de cocos (dar verificați ingredientele lor dacă nu aveți gluten).
Informatii nutritionale
- Kcals 561
- Gras 34.2g
- Saturate 25.9g
- Carbohidrați 43.6g
- Zaharuri 30.7g
- Fibră 14.5g
- Proteină 11.9g
- Sare 0,2g