Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

1119

Tartele cu pere si roquefort

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Combinația dulce și sărată de pere Comice și brânză Roquefort se reunește în această tartă delicioasă. Perfect atunci când distrați o mulțime de legume.


Ingrediente

  • pere de desert coapte sau comice
  • unt 25 g
  • zahăr pudră 2 lingurite
  • ou 1 mare, plus 1 galbenus
  • cremă unică 284 ml
  • Branza roquefort 80 g

patiserie

  • făină simplă 250 g
  • zahăr pudră 25 g
  • unt 150 g, racit si taiat cubulete
  • ou 1 mare, ușor bătută

Metodă

  • Pasul 1

    Începând cu aluat, puneți făina și zahărul într-un robot de bucătărie cu untul și amestecați folosind setarea pulsului până când amestecul seamănă cu pesmet.

    Turnați oul prin tubul de alimentare în robotul de bucătărie cu motorul pornit și amestecați până când aluatul se oprește.

  • Pasul 2

    Întoarceți aluatul pe o masă ușor făinată și împărțiți-l în 6 bile. Întindeți fiecare bilă de aluat subțire și folosiți-o pentru a căptuși 6 forme de tarte de 10 cm adânci.

    Tăiați excesul apăsând cu degetul mare pe marginea cutiilor. Împingeți ușor în sus părțile de patiserie până se ridică cu 2-3 mm deasupra marginii fiecărei forme. Se pune pe o tava de copt si se da la rece 1 ora.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Tapetează formele de tarte cu foi mici de pergament mototolit. Umpleți cu fasole și gătiți timp de 25 de minute.

    Scoateți cu grijă pergamentul și fasolea și puneți tartelele înapoi la cuptor pentru încă 3-5 minute sau până când aluatul devine auriu. Pus deoparte. Reduceți temperatura cuptorului la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Este important ca recipientele să fie drăguțe, crocante și colorate, deoarece aluatul îmbibat este ruina potențialei delicii.

  • Pasul 4

    Curățați perele și tăiați-le în jumătate de fiecare parte a miezului. Mănâncă cele două guri suculente rămase pe fiecare parte a tulpinii. Topiți untul într-o tigaie la foc mic și gătiți perele cu partea plată în jos timp de 3-4 minute până se rumenesc frumos.

    Întoarceți și repetați pe cealaltă parte, adăugând zahărul pentru un ultim minut sau 2 din timpul de gătire. Acordați o atenție deosebită părții rotunjite deoarece este dificil de colorat uniform. Transferați pe o masă și lăsați să se răcească câteva minute.

  • Pasul 5

    Pentru a face umplutura, amestecați oul, gălbenușul de ou și smântâna. Adăugați puțină sare și puțin piper negru proaspăt măcinat. Tăiați fiecare jumătate de peră de 5-6 ori de la tulpină la bază. Ținând feliile împreună, puneți câte o jumătate de peră în centrul fiecărei cutii și întindeți ușor.

  • Pasul 6

    Se toarnă amestecul de ouă în jurul jumătăților de pere până ajunge aproape de vârful aluatului. Tăiați roquefortul în bucăți mici și împrăștiați peste tarte și în jurul perei, nu pe ea.

  • Pasul 7

    Pune tava în centrul cuptorului și gătește timp de 18-20 de minute sau până când umplutura de ou abia se întărește. Mișcând tava, umplutura ar trebui să se clătinească, dar să nu se ondula. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tavă aproximativ 10 minute înainte de servire.

  • Pasul 8

    Când este gata de servire, scoateți cu atenție formele și serviți. Prefer să le mănânc din mână, scăzând firimituri peste tot.

Informatii nutritionale

  • Kcals 594
  • Carbohidrați 46.6g
  • Proteină 11.6g
  • Gras 41.4g
  • Sare 1.13g
  • Saturate 24.6g
  • Fibră 2.4g
#Tartalete #pere #roquefort
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *