Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O tigaie umplută cu pâine de porumb aurie, cu o farfurie în lateral.  Farfuria este acoperită cu o felie de pâine de porumb, un ou prăjit și o salată de fasole neagră

Tigaie cu pâine de porumb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Profită la maximum de brânză rămasă amestecând cu jalapeño pentru a face pâine de porumb aurie. Serviți cu ouă prăjite, avocado și salsa de fasole neagră pentru un brunch consistent de weekend


Faceți această tigaie de pâine de porumb cu brânză cu ardei iute, apoi consultați rețeta noastră de pâine de porumb, brioșe de porumb, plăcintă cu ardei iute și alte rețete de mămăligă.

Ingrediente

  • brânză moale rămasă (cum ar fi cea de capră, brie, gorgonzola sau feta) 100 g, feliate sau mărunțite
  • ouă 6, prăjit, de servit
  • avocado 2, cu pietre, decojite, tăiate în jumătate și feliate

Pâine de porumb

  • unt nesarat 4 linguri, topite, plus suplimentar pentru tigaie
  • făină de porumb sau mămăligă 200 g
  • făină simplă 100 g
  • praf de copt 2 lingurite
  • ouă 2, bătut
  • zer 300 ml
  • porumb dulce 100g, conservat sau congelat (scurcat daca este conservat si decongelat daca este congelat)
  • Sirop din esență de arțar 1 lingura
  • jalapeños murat 2 linguri, scurse și tocate
  • ardei iute roșu sau jalapeño proaspăt 1, feliat
  • brânză tare rămasă (cum ar fi cea de capră, pecorino, cheddar sau comté) 100 g, ras grosier

SALSA

  • fasole neagra Tavă de 400 g, scursă și clătită
  • lămâie verde 1, suc
  • roșie 1 mare, tocat fin
  • coriandru o mână mică, tocată mărunt, plus suplimentar pentru a servi
  • ardei iute roșu ½-1, tocat fin
  • șalotă 1 lung, decojit si tocat marunt

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Unge cu unt generos o tavă de 26 cm, apoi prepară aluatul de pâine de porumb. Se amestecă făina de porumb, făina, praful de copt și ½ linguriță de sare de mare fină într-un castron. Faceți o fântână în mijloc și adăugați untul topit, ouăle și zara. Încorporați porumbul dulce, siropul de arțar, jalapeños, ardeiul iute și brânza. Răzuiți în tigaia pregătită și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când devine aurie, crescută și gătită – pâinea de porumb ar trebui să înceapă să se desprindă de marginile tigaiei când este gata.

  • Pasul 2

    Combinați ingredientele salsa și asezonați. Presărați brânza moale peste pâine de porumb și lăsați să stea 10 minute, apoi serviți în felii cu ouă, avocado, salsa și coriandru în plus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 420
  • Gras 21.8g
  • Saturate 10.6g
  • Carbohidrați 38,5g
  • Zaharuri 5.7g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 14.9g
  • Sare 1.5g
#Tigaie #pâine #porumb
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *