Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Toastie cu brânză Chilli Bombay

Toastie cu brânză Chilli Bombay

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Umplut cu ardei, condimente, cartofi, brânză și chutney verde, toastie de brânză preferată de bucătarul Maunika Gowardhan este atât de mult


Mâncarea indiană de stradă este atât de vibrantă, iar numărul de feluri de mâncare oferite este imens, dar sandvișul Bombay este cu siguranță pe lista mea. Există atât de multe variante pe care le puteți găsi la un stand de stradă local din Mumbai și unul dintre preferatele mele trebuie să fie un toastie cu brânză de ardei iute. Partea crucială a oricărui toastie bun pentru mine trebuie să fie raportul corect de pâine, umplutură și brânză, iar acesta bifează toate cutiile.

Ingrediente

  • cartofi 300g, fierte până se înmoaie, curățate și tăiate cubulețe
  • chaat masala 1 linguriță (vezi mai jos notele bucătarului)
  • piper verde ½, tocat mărunt
  • ceapa rosie ½, tocat mărunt
  • pâine albă moale (o pâine sau o floare de fermă este bună pentru asta) 8 felii
  • unt înmuiat
  • emmental 8 felii

CHUTNEY VERDE

  • miez de fistic 1 lingură, înmuiată în apă tocmai fiartă timp de 20 de minute
  • frunze de menta 100g
  • frunze de coriandru 50g
  • lămâie ½, suc
  • chilli verde cu ochi de pasăre 1, (adăugați încă 1 dacă vă place picant)
  • ceapa rosie ¼, tocat mărunt
  • ghimbir Bucată de 3cm, tocată
  • zahăr pudră o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați toate ingredientele chutney cu o stropire bună de apă într-o pastă groasă. Acesta va face mai mult decât aveți nevoie, dar se păstrează bine într-un recipient etanș la frigider.

  • Pasul 2

    Puneți cartofii fierți într-un castron mare și amestecați în chaat masala. Adăugați ardeii verzi și ceapa roșie și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Așezați feliile de pâine pe o scândură și întindeți generos untul pe fiecare felie. Acum întindeți un strat de chutney verde pe patru felii și împărțiți umplutura de cartofi între celelalte patru felii, acoperite cu câteva felii de brânză pe fiecare. Faceți patru sandvișuri apăsând ușor feliile împreună.

  • Pasul 4

    Răspândiți mai mult unt pe exteriorul sandvișurilor. Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Se prăjește primul sandviș cu capac timp de 2 minute până când baza devine crocantă, maro deschis și uniform colorată. Întoarceți cu ajutorul unei spatule și prăjiți cealaltă parte timp de 2 minute cu capacul pus.

  • Pasul 5

    Faceți pâinea prăjită rămasă în același mod și serviți cald cu mai mult chutney, ketchup sau sos fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 578
  • Gras 32,8g
  • Saturează 20.1g
  • Carbohidrați 47,5g
  • Zaharuri 5g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 21g
  • Sare 1.7g
.
#Toastie #brânză #Chilli #Bombay
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast