Tipul bucătăriei:
Tofu cu susan prajit cu salata de taitei
- serveste 2
- Uşor
O alternativă vegetariană grozavă la mâncarea chinezească la pachet, semințele de susan și ardeiul iute roșu însuflețesc acest fel de mâncare cu tofu. Potrivit chinezilor, taiteii dau longevitate, bonus!
Ingrediente
- tofu ferm pachet de 400 g
- seminte de susan 1 lingura
- ardei iute roșu 1, însămânțat și tocat
- sos de soia 2 linguri
- zahăr pudră 2 linguri
- Oțet negru chinezesc sau oțet din vin de orez 2 linguri
- Fidea chinezească cu ou 200 g
- ulei de susan 1 lingura
- ceapa verde 4, tocate fin
Metodă
-
Pasul 1
Înfășurați tofu-ul în straturi grele de hârtie de bucătărie apoi apăsați ușor pentru a elimina cât mai multă apă în exces. Repetați de câteva ori. Tăiați tofu-ul în jumătate pe orizontală în 2 bucăți plate. Se presara cu seminte de susan.
-
Pasul 2
Amestecați ardeiul iute cu soia, zahărul, oțetul și o lingură de apă. Fierbeți tăițeii în apă clocotită cu sare până când sunt al dente și scurgeți.
-
Pasul 3
Încinge o tigaie cu ulei de susan până se încinge foarte bine. Se prăjește tofu aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când devine auriu și crocant. Puneți tăițeii pe două farfurii, acoperiți cu tofu și turnați dressingul peste ambele. Terminați cu ceapa primăvară.
Informatii nutritionale
- Kcals 427
- Gras 16.5g
- Carbohidrați 52.5g
- Fibră 2.2g
- Proteină 20.5g
- Sare 4.16g