Tipul bucătăriei:
Tofu glazurat cu legume murate
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de tofu glazurat cu legume murate este ușor de făcut, vegetariană și gata în mai puțin de o oră – perfectă pentru o masă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- tofu ferm bloc de 400 g
- sos teriyaki 3 linguri
- zahăr brun ușor moale 2 lingurite
- ulei pentru prăjit
- orez brun fiert Plic de 250 g, încălzit pentru servire
- ceapa verde 2, feliate pentru a servi (inclusiv bucati verzi)
LEGUME MURATE
- morcovi 2, mărunțit
- mooli Bucata de 10 cm, maruntita
- ardei roșu ½, tocat fin
- otet de orez 1 lingura
- ulei de susan 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pune tofu între 2 foi de hârtie de bucătărie. Se pune pe o tabla de tocat, se asterne o alta placa de tocat deasupra si se lasa 20 de minute, asta va presa tofu si va scapa de excesul de lichid.
-
Pasul 2
Intre timp punem legumele intr-un bol, adaugam otetul de orez, uleiul de susan si un praf bun de sare. Se amestecă și se lasă 20 de minute. Se amestecă teriyaki și zahărul brun.
-
Pasul 3
Tăiați tofu presat în bucăți și acoperiți cu teriyaki. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și adaugă tofu și marinada. Se amestecă și se prăjește până când tofu este lipicios și glazurat.
-
Pasul 4
Mai dați legumelor un amestec, apoi puneți cu lingura pe farfurii cu orez și acoperiți cu tofu. Adăugați o stropire de ceapă primăvară pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 538
- Gras 21.5g
- Saturate 2.6g
- Carbohidrați 57.4g
- Fibră 7g
- Proteină 25.3g
- Sare 2.8g