Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Tofu glazurat cu legume murate

Tofu glazurat cu legume murate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de tofu glazurat cu legume murate este ușor de făcut, vegetariană și gata în mai puțin de o oră – perfectă pentru o masă la mijlocul săptămânii


Ingrediente

  • tofu ferm bloc de 400 g
  • sos teriyaki 3 linguri
  • zahăr brun ușor moale 2 lingurite
  • ulei pentru prăjit
  • orez brun fiert Plic de 250 g, încălzit pentru servire
  • ceapa verde 2, feliate pentru a servi (inclusiv bucati verzi)

LEGUME MURATE

  • morcovi 2, mărunțit
  • mooli Bucata de 10 cm, maruntita
  • ardei roșu ½, tocat fin
  • otet de orez 1 lingura
  • ulei de susan 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pune tofu între 2 foi de hârtie de bucătărie. Se pune pe o tabla de tocat, se asterne o alta placa de tocat deasupra si se lasa 20 de minute, asta va presa tofu si va scapa de excesul de lichid.

  • Pasul 2

    Intre timp punem legumele intr-un bol, adaugam otetul de orez, uleiul de susan si un praf bun de sare. Se amestecă și se lasă 20 de minute. Se amestecă teriyaki și zahărul brun.

  • Pasul 3

    Tăiați tofu presat în bucăți și acoperiți cu teriyaki. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și adaugă tofu și marinada. Se amestecă și se prăjește până când tofu este lipicios și glazurat.

  • Pasul 4

    Mai dați legumelor un amestec, apoi puneți cu lingura pe farfurii cu orez și acoperiți cu tofu. Adăugați o stropire de ceapă primăvară pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 538
  • Gras 21.5g
  • Saturate 2.6g
  • Carbohidrați 57.4g
  • Fibră 7g
  • Proteină 25.3g
  • Sare 2.8g
.
#Tofu #glazurat #legume #murate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *