Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Tofu Katsu Curry

Tofu katsu curry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca garnitură
  • Uşor

Cu tofu crocant, sos katsu japonez condimentat, edamame zdrobit și murături de vinete, acest fel de mâncare vegetală de la 100 Islington vă va menține înapoi pentru mai mult.


Faceți acest curry katsu tofu sau încercați sandos katsu cu țelină pentru o altă masă delicioasă de legume. Pentru mai multe opțiuni vegetale, consultați curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul rețete vegetariene.

Găsiți sos tonkatsu în supermarketurile japoneze sau înlocuiți cu sos HP și un vârf de praf de chilli

Ingrediente

  • ulei de arahide pentru prăjire adâncă, plus o stropire pentru vinete
  • lapte de nucă de cocos 400g tablă
  • sos tonkatsu 1 lingură
  • pudră de curry ușoară 1 lingură
  • vinete 2, cubulete
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, curățată și ras fină
  • roșie de prune 1, tăiat cubulețe
  • seminte de coriandru ½ linguriță
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • semințe de fenicul ½ linguriță
  • zahăr pudră 2 lingurițe
  • otet de vin alb 3 lingurițe
  • fasole edamame 200g, păstorit
  • ulei de măsline extra virgin
  • lămâie ½, zestrat
  • ciuperci enoki 200g, tăiat
  • ridiche 1, feliat
  • ceapa de primăvară 1, tocat mărunt
  • frunze roșii de shiso câteva (opțional)
  • mustar Dijon ½ linguriță
  • Sosul de usturoi de var cu ardei iute de Frank o liniuță (opțional)
  • pesmet panko 150g
  • semințe de susan albe sau negre amestecate 1 lingură
  • făină simplă 100g, condimentat
  • ouă 2, bătut
  • tofu ferm 400g, tăiate cuburi de 3cm

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul katsu, fierbeți laptele de nucă de cocos, sosul tonkatsu și praful de curry timp de aproximativ 20-30 de minute până când se reduce la jumătate, îngroșat și sărat. Condimentează bine.

  • Pasul 2

    Se prăjește vinetele într-o strop de ulei până se înmoaie complet, apoi se strecoară din tigaie cu o lingură cu fante într-un castron. Se prăjește usturoiul și ghimbirul ras pentru un minut, apoi se adaugă roșia și condimentele până se parfumează. Adăugați vinetele prăjite înapoi în tigaie cu zahărul și 2 lingurițe de oțet. Se fierbe timp de 5 minute până când vinetele încep să se descompună. Condimentează bine și scoate focul.

  • Pasul 3

    pasul 3

    Spălați fasolea edamame timp de 2 minute, apoi scurgeți-o bine. Includeți într-un blender mic și pulsați până obțineți o piure grosieră. Se amestecă 1 linguriță de ulei de măsline, coaja de lămâie și câteva condimente.

  • Pasul 4

    Pentru a face enoki, amestecați ciupercile, ridichea, ceapa de primăvară și shiso, dacă utilizați. Bateți muștarul dijon cu 1 linguriță de oțet de vin alb și 2 lingurițe de ulei de măsline, apoi aruncați cu amestecul de ciuperci. Adăugați o picătură de sos Frank, dacă doriți.

  • Pasul 5

    Încălziți o tigaie cu ulei de arahide, nu mai mult de 1/3 până la 180 ° C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Amestecați pesmetul panko și semințele de susan pe o farfurie și puneți făina și oul pe alte două farfurii.

  • Pasul 6

    Scufundați cuburile de tofu în făină, apoi ouă, apoi pesmet și amestec de semințe de susan. Se prăjește tofuul mărunțit în loturi în uleiul fierbinte timp de aproximativ 3-4 minute până se rumeneste. Se scurge pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 7

    Puneți o parte din sosul katsu pe 4 farfurii. Adăugați o păpușă de edamame zdrobit și murătura de vinete și așezați tofu deasupra. Completați cu amestecul enoki pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 786
  • Gras 48.1g
  • Saturează 19.3g
  • Carbohidrați 46.6g
  • Zaharuri 14.2g
  • Fibră 16.4g
  • Proteină 33,5g
.
#Tofu #katsu #curry
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *