Tipul bucătăriei:
Topinambur și cartofi boulangère
- serveste 6
- Uşor
O boulangere clasică este cartofii tăiați felii, ceapa și bulionul, copți până se înmoaie – gândiți-vă la o versiune mai sănătoasă a dauphinoise. Această rețetă folosește și anghinare de sezon
Ingrediente
- ceapă 2 medii
- ulei de floarea soarelui
- usturoi 4 cuișoare bune și grase, feliate subțiri
- topinambur 600 g
- cartofi cerati 600 g
- unt 30g, plus extra pentru ungere
- stoc de legume 400 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/180c/gaz 6. Se curata ceapa, se taie in jumatate de sus in jos si se taie subtiri. Se toarna 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se pune la foc mic si se caleste ceapa pana se inmoaie si devine aurie, amestecand din cand in cand.
-
Pasul 2
Ungeți ușor cu unt un vas mare, puțin adânc, rezistent la cuptor. curățați anghinarea, dar nu și cartofii și tăiați-le pe amândouă în felii de aproximativ 5 mm. Folosind jumătate, puneți în farfurie rânduri alternative de anghinare și cartofi felii. Se unge cu jumătate de usturoi și jumătate din unt, apoi se condimentează și se pune peste jumătate de ceapă. Acum repetați pentru a forma un alt strat, care se termină cu ceapă.
-
Pasul 3
Adăugați suficient stoc pentru a ajunge la jumătatea farului. se acopera cu folie si se coace 1-1 ora si jumatate.
Informatii nutritionale
- Kcals 237
- Gras 9.3g
- Carbohidrați 33.7g
- Fibră 3.3g
- Proteină 6.9g
- Sare 0,46g