Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de torta de țelină și ciuperci la cuptor

Tort cu ciuperci și țelină la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această plăcintă cu ciuperci sălbatice și țelină cu aspect impresionant este asezonată cu usturoi și cimbru. Perfect pentru a distra oaspeții vegetarieni în weekend


Ingrediente

  • usturoi 2 cuișoare, decojite și tăiate mărunt
  • frunze de cimbru din 2 crengute
  • unt 50 g
  • ciuperci mixte sau sălbatice 400 g, cum ar fi girolles
  • țelină 1 mic
  • cremă unică 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Nu pregăti țelina până nu vrei să-l folosești, deoarece, lăsat feliat cât timp ești distras de strict venit dansul sau alte chestiuni grele, se va decolora rapid. Se amestecă usturoiul cu frunzele de cimbru și se lasă până la nevoie.

  • Pasul 2

    Intr-o tigaie se incinge o bucata mica de unt si se prajesc ciupercile tare. La început vor înota în propriile suc și cel mai important este ca acestea să fie alungate din tigaie, așa că continuați să le prăjiți până devin colorate și lichidul dispare. În acest moment, aruncați usturoiul tocat, sare după gust și cimbrul și amestecați prin ciuperci, ținând încă un minut și ceva pe foc. Pune la o parte.

  • Pasul 3

    Unge cu unt o tigaie separată antiaderentă și rezistentă la cuptor, de aproximativ 15 cm lățime, și asezonează cu puțină sare și piper.

  • Pasul 4

    Luați țelina și tăiați pielea. Va trebui să tăiați puțin mai adânc decât cu alte rădăcini, deoarece exteriorul acestei legume tinde să fie lemnos și fibros. A vărsat țelina în două – s-ar putea să găsiți un mic gol în mijloc. Nu intrați în panică, acest lucru este perfect natural. Pe o mandolină sau cu un cuțit puternic și ascuțit, tăiați fiecare jumătate de țelină transversală în bucăți subțiri.

  • Pasul 5

    Folosind jumătate dintre ele, rând pe rând, aranjează-le în formă de stea suprapusă în jurul fundului cratiței. Nu uitați să acoperiți gaura care va rămâne în mijloc. Feliile obstinate de țelină s-ar putea să nu se îndoaie perfect pe marginea tigaii la început, dar, să nu vă fie teamă, după ce au fost adăugate ciupercile, vor face ceea ce li se spune. Puneți ciupercile și aranjați-le în centru. Se toarna peste crema. Aranjați restul feliilor de țelină deasupra și ungeți cu untul rămas.

  • Pasul 6

    Întoarceți plita la maxim și puneți tigaia pe foc. Așteptați până când auziți niște sunete de gătit, apoi lăsați tigaia acolo aproximativ 3 minute. Acest lucru asigură că ceea ce va fi partea de sus a vasului turnat va fi bine rumenit. Puneți o farfurie rezistentă care se potrivește în interiorul marginii tăvii peste partea de sus a tortului înainte de a o găti în cuptor timp de 20 de minute. Când este gătită, o frigărui va împinge ușor prin țelină.

  • Pasul 7

    Scoateți farfuria de deasupra și, cu o spatulă, treceți vârful în jurul interiorului tăvii pentru a ajuta conținutul să se elibereze ușor atunci când vasul este întors. Așa că acum dezvăluie. Dacă nu merge conform planului, nu vă faceți griji, va avea un gust la fel de delicios.

Informatii nutritionale

  • Kcals 187
  • Gras 16g
  • Saturate 9.6g
  • Carbohidrați 6.2g
  • Fibră 6.3g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,6g
#Tort #ciuperci #și #țelină #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *