Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta Tort Risotto Cu Ciuperci

Tort risotto cu ciuperci sălbatice și taleggio

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acest tort risotto cu ciuperci sălbatice și taleggio este ușor, dar arată impresionant și servește o mulțime


Faceți acest tort de risotto cu ciuperci sălbatice și taleggio, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru vegetarian și risotto sănătos.

Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați lasagna vegetariană, musaca vegetariana, paella vegetariană si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • orez risotto 350 g
  • stoc de legume 1 litru, fierbinte
  • ciuperci salbatice 200 g
  • unt 25 g, plus un buton
  • cimbru 5 crengute
  • parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetală) 85 g, ras
  • ricotta 150 g
  • ouă 2, batut cu furculita
  • taleggio sau alternativă vegetariană 85 g, felii subțiri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și prăjește ușor ceapa și usturoiul până se înmoaie bine. Amestecați orezul timp de un minut, apoi începeți să amestecați bulionul, câte o oală, lăsând să se absoarbă fiecare oală înainte de a-l adăuga pe următorul. Continuați să gătiți și adăugați bulion timp de aproximativ 20 de minute, până când orezul este fraged. Se intinde peste o tava sa se raceasca si sa se intareasca putin.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Ungeți ușor cu unt o tavă adâncă de 22 cm, cu o bază liberă. Puneți ciupercile în tigaia curățată cu untul și frunzele de cimbru din 2 crenguțe și prăjiți până devin aurii și fragezi. Răzuiți orezul răcit într-un castron cu majoritatea ciupercilor, tot parmezanul, ricotta și ouăle, adăugați multe condimente și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Puneți amestecul de orez în tavă și apăsați ferm pentru a netezi partea de sus. Se împrăștie peste ciupercile rămase, taleggio și crenguțele de cimbru și se presează astfel încât totul să se lipească, apoi se stropește cu puțin ulei de măsline. Coaceți 25-30 de minute până devin aurii și crocanți deasupra. Se răcește timp de 20 de minute, apoi se taie felii și se servește cu salată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 355
  • Gras 16.3g
  • Saturate 8g
  • Carbohidrați 37.3g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 13.9g
  • Sare 1g
#Tort #risotto #ciuperci #sălbatice #și #taleggio
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *