Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Tortilla spaniolă cu ketchup de boia

Tortilla spaniolă cu ketchup de boia

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Ce poate fi mai satisfăcător decât tortilla de casă? Al nostru vine cu ketchup de boia de casă, făcut cu roșii proaspete de viță de vie, pimentón, granule de usturoi și oțet de vin roșu


Încercați rețeta noastră de tortilla spaniolă, apoi verificați tortilla noastră de chorizo ​​și mai multe rețete de tapas.

Ingrediente

  • cartofi cerosi 450g, decojite
  • ulei de masline 3 linguri
  • ceapă 1 mare, feliat fin
  • ouă 6 mari

PAPRIKA KETCHUP

  • roșii mari de vie coapte 600g, tocate aproximativ
  • piure de tomate 60g
  • boia afumată fierbinte (pimentón) 2 linguri (vezi mai jos notele bucătarului)
  • granule de usturoi 1 linguriță
  • sare de telina Sp linguriță
  • sare de mare fină Sp linguriță
  • otet de vin rosu 4 linguri
  • zahăr brun moale deschis 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face ketchupul, puneți roșiile, piureul de roșii, boiaua, usturoiul, sarea de țelină și sarea într-o tigaie cu o măcinare de piper negru și amestecați bine. Gatiti, acoperit, timp de 15 minute, apoi descoperiti inca 15-20 minute, amestecand frecvent pana se reduce la un sos gros. Scoateți-l de pe foc și amestecați cu un blender până când se omogenizează. Se strecoară printr-o sită într-o altă tigaie și se amestecă oțetul și zahărul. Gatiti la foc mic timp de 15-20 de minute sau pana cand formeaza o consistenta neteda si lucioasa de ketchup. Se pune într-un borcan sau sticlă sterilizată și, odată răcit, se păstrează la frigider până la patru săptămâni.

  • Pasul 2

    Tăiați cartofii felii subțiri, puneți-i într-o tigaie cu apă rece cu un vârf mare de sare, aduceți-l la foc mic, apoi scoateți-l de pe foc și lăsați-l 5 minute. Se scurge bine și se lasă să se usuce la abur în strecurătoare pentru câteva minute.

  • Pasul 3

    Între timp, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă de 20 cm și prăjiți ceapa ușor timp de 8-10 minute, sau până când este moale, dar nu aurie. Bateți ouăle cu câteva condimente într-un castron.

  • Pasul 4

    Includeți cartofii în ouăle bătute și amestecați cu grijă pentru a evita ruperea feliilor. Se toarnă amestecul peste ceapa din tigaie și se lasă baza să se aseze la foc mediu-mic timp de 10-15 minute. Când părțile laterale sunt așezate, întoarceți tortilla pe o farfurie. Adăugați 1 lingură de ulei rămas în tigaie, glisați tortilla înapoi și gătiți timp de 5 minute până când este prăjită și fierte. Se servește cald sau răcit în felii, cu o lingură de ketchup de boia pentru a se cufunda.

Informatii nutritionale

  • Kcals 209
  • Gras 11.4g
  • Saturează 2.4g
  • Carbohidrați 15.7g
  • Zaharuri 4.3g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 9.8g
  • Sare 0,3g
.
#Tortilla #spaniolă #ketchup #boia
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *