Tipul bucătăriei:
Turmeric ouă murate
- 30 de minute plus decapare, face 8
- Uşor
Condimentați ouăle cu această rețetă de murare ușoară folosind curcuma pentru a adăuga o lovitură suplimentară de aromă prânzului sau cinei
Ingrediente
- ouă 8
- oțet de cidru 300 ml
- zahăr tos auriu 2 linguri
- curcuma proaspata 25g, feliat subțire
- Pulbere de muștar englezesc 1 linguriță
- semințe galbene de muștar 2 lingurițe
- seminte de coriandru 2 lingurițe
- boabe de piper 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați ouăle într-o tigaie cu apă clocotită. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se răcește sub apă curentă rece. Curățați și puneți într-un borcan de sticlă curat.
-
Pasul 2
Puneți oțetul de cidru, 150 ml apă, zahăr, turmeric, muștar și condimente într-o cratiță la foc mediu și aduceți ușor la foc mic. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se răcește la temperatura camerei.
-
Pasul 3
Odată ce lichidul de murare este rece, se toarnă suficient în borcan, astfel încât ouăle să fie complet scufundate. Sigilați borcanul și păstrați-l la frigider cel puțin o zi, dar cel mai bine rămâneți o săptămână înainte de a încerca.
Informatii nutritionale
- Kcals 78
- Gras 4.9g
- Saturează 1.4g
- Carbohidrați 1.2g
- Zaharuri 1.1g
- Fibră 0,1g
- Proteină 7.2g
- Sare 0,2g