Tipul bucătăriei:
Turmeric și conopidă prăjită cu unt cu ceapă roz murată
- face 9
- Uşor
Această rețetă multifuncțională cu turmeric și conopidă prăjită cu unt cu ceapă roz murată funcționează ca aperitiv, garnitură sau principal de legume servite cu orez
Ingrediente
- ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat foarte subțire
- otet de vin rosu 3 linguri
- zahăr pudră 2 lingurite
- tahini 3 linguri
- iaurt natural 150 ml
- mărar ½ buchet
- usturoi 1 cuișoare mare, curățat și tăiat în jumătate pe lungime
- mini conopidă 9
- unt 100 g
- chimen măcinat 1 lingura
- curcumă 2 lingurite
- sare de mare
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face ceapa murată, puneți ceapa tăiată felii într-un bol și adăugați oțetul și zahărul cu puțin praf de sare. Se amestecă apoi se lasă la macerat, amestecând din când în când. Ceapa va deveni în cele din urmă foarte moale și va deveni un roz strălucitor minunat.
-
Pasul 2
Se amestecă tahini, iaurtul, mararul și cățelul de usturoi tăiat în jumătate. (Veți scoate usturoiul mai târziu, ideea este doar să dați o lovitură cu adevărat subtilă sosului). Adăugați suficientă apă pentru a obține o consistență de burniță și lăsați la rece până este necesar.
-
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pune untul intr-o tigaie cu condimentele si un praf de sare. Topiți împreună, apoi gătiți foarte ușor timp de 1-2 minute. Puneți caulisul într-o tavă de friptură sau pe o tavă de copt. Ungeți peste unt, apoi întoarceți-l pentru a acoperi cât mai mult unt posibil (dar nu vă faceți griji dacă nu atingeți fiecare punct).
-
Pasul 4
Acoperiți toată tava cu folie și gătiți 20 de minute, apoi luați folia și gătiți încă 20-30 de minute, sau până se înmoaie și începe să se prindă puțin de margini.
-
Pasul 5
Scoateți usturoiul din sos și scurgeți ceapa murată.
-
Pasul 6
Puteți servi acest lucru din tavă sau transferați caulisul pe un platou sau pe farfurii individuale. Se împrăștie cu ceapa apoi se stropește peste tot cu sosul. Serviți cu puțin mărar în plus, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 219
- Gras 14.5g
- Saturate 6.9g
- Carbohidrați 12g
- Fibră 4.8g
- Proteină 7.8g
- Sare 0,4g