Tipul bucătăriei:
tzatziki cu avocado
- servește 6 ca starter
- Uşor
Încercați această răsucire de avocado pe tzatziki tradițional grecesc – grozav ca o gustare cu pitta grecească caldă. Această rețetă vine de la restaurantul Crouch End, Kalimera
Faceți acest tzatziki cu avocado, apoi serviți-l cu pitta de miel grecesc, hummus și salată grecească. Consultați, de asemenea, mai multe dintre rețetele noastre grecești.
Ingrediente
- castravete ½, tăiat cubulețe de ½ cm
- ulei de masline 20 ml
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- suc de lămâie 2 linguri
- iaurt grecesc 150 g
- praf de ardei iute ⅓ linguriță
- piper negru o ciupitura
- avocado 1, tăiat în cuburi de ½ cm
- mentă 3 crengute, frunzele indepartate si tocate
- pâine pitta caldă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pune castravetele într-o strecurătoare mare și stropește cu ¼ linguriță de sare. Se lasă la scurs timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, într-un castron mare, adăugați ingredientele rămase 1 – cu excepția avocado-ului, castraveților și mentei – plus ¼ linguriță de sare. Se amestecă bine ingredientele pentru a se combina.
-
Pasul 3
Se adauga avocado si castravetele scurs. Se amestecă bine, strângând ușor avocado în amestec. Adăugați menta și amestecați din nou. Acest tzatziki cu avocado poate fi preparat cu o zi înainte și consumat rece cu pâine pitta la grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 118
- Gras 10.8g
- Saturate 3.2g
- Carbohidrați 2.1g
- Zaharuri 1.6g
- Fibră 1.4g
- Proteină 2.3g
- Sare 0,5g