Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un castron albastru umplut cu un dip de iaurt și castraveți

tzatziki cu avocado

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Uşor

Încercați această răsucire de avocado pe tzatziki tradițional grecesc – grozav ca o gustare cu pitta grecească caldă. Această rețetă vine de la restaurantul Crouch End, Kalimera


Faceți acest tzatziki cu avocado, apoi serviți-l cu pitta de miel grecesc, hummus și salată grecească. Consultați, de asemenea, mai multe dintre rețetele noastre grecești.

Ingrediente

  • castravete ½, tăiat cubulețe de ½ cm
  • ulei de masline 20 ml
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • suc de lămâie 2 linguri
  • iaurt grecesc 150 g
  • praf de ardei iute ⅓ linguriță
  • piper negru o ciupitura
  • avocado 1, tăiat în cuburi de ½ cm
  • mentă 3 crengute, frunzele indepartate si tocate
  • pâine pitta caldă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune castravetele într-o strecurătoare mare și stropește cu ¼ linguriță de sare. Se lasă la scurs timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, într-un castron mare, adăugați ingredientele rămase 1 – cu excepția avocado-ului, castraveților și mentei – plus ¼ linguriță de sare. Se amestecă bine ingredientele pentru a se combina.

  • Pasul 3

    Se adauga avocado si castravetele scurs. Se amestecă bine, strângând ușor avocado în amestec. Adăugați menta și amestecați din nou. Acest tzatziki cu avocado poate fi preparat cu o zi înainte și consumat rece cu pâine pitta la grătar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 118
  • Gras 10.8g
  • Saturate 3.2g
  • Carbohidrați 2.1g
  • Zaharuri 1.6g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 2.3g
  • Sare 0,5g
#tzatziki #avocado
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *