Tipul bucătăriei:
Umplutura cu rodii
- serveste 6
- Puțin efort
Această umplutură în stilul Orientului Mijlociu arată frumos cu semințele sale de rodie, fistic, caise și merișoare și poate fi folosită pentru a umple și aroma un curcan sau un pui. Este o alternativă ușoară la o umplutură la cuptor.
Încearcă această umplutură de rodie, apoi verifică-ne umplutura de salvie si ceapa, umplutura de castaneumplutura de porc și altele Rețete de umplutură de Crăciun.
Ingrediente
- supa de legume sau pui 400 ml
- şofran o ciupitura
- caise gata de consumat o mână, tăiată în fâșii
- Creștele sau merișoare uscate o mână
- unt 50 g
- cuscus 200 g
- fistic decojit 50 g, prăjită și tocată grosier
- seminte de rodie o mână
- coriandru un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți supa de legume la fiert într-o tigaie. Adăugați șofranul și caisele (și merișoarele, dacă folosiți) și amestecați. Se fierbe foarte ușor timp de 2-3 minute.
-
Pasul 2
Puneți cușcușul, untul și ½ linguriță sare într-un castron. Introduceți bulionul clocotit, amestecați, apoi acoperiți cu folie alimentară. Se lasă 5 minute, apoi se pufează cu o furculiță și se amestecă fistic, rodie și coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 227
- Gras 12.1g
- Carbohidrați 27.2g
- Fibră 1g
- Proteină 4.1g
- Sare 0,84g