Tipul bucătăriei:
Varză cu linte și lămâie conservată
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de kale cu linte și salată de lămâie conservată este super sănătoasă, având sub 300 de calorii, dar este plină de arome delicioase. Lămâia conservată adaugă un gust bun acestui fel de mâncare.
Ingrediente
- linte Puy 200 g
- eşalotă 2, tocate fin
- cimbru 2 crengute
- kale 200 g, folosește varză cu frunze plate dacă o poți obține
- ulei de masline
- lamaie conservata ½, semințele scoase și tăiate mărunt
- lămâie 1, suc
- caș de capră sau iaurt grecesc 200 g
Metodă
-
Pasul 1
Puneți lintea puy într-o cratiță cu eșalota și cimbru și acoperiți cu de două ori adâncimea lor în apă. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 15-20 de minute. Verificați ca lintea să nu se usuce în timp ce se gătesc și apoi scurgeți-o.
-
Pasul 2
Tăiați varza kale și tăiați orice tulpini groase. Maruntiti fin frunzele. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se amesteca varza. Adăugați puțină apă în tigaie, acoperiți și fierbeți ușor la abur timp de 5 minute sau până când varza este fragedă. Puneți lintea și varza într-un castron și adăugați multe condimente, lămâia conservată și sucul și puțin ulei de măsline. Îndoiți totul și lăsați-l să stea timp de 10 minute. Serviți cu caș de capră sau iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 236
- Gras 6g
- Carbohidrați 30.6g
- Fibră 6g
- Proteină 16.8g
- Sare 0,3g