Tipul bucătăriei:
Varză cu păstârnac și smântână
- serveste 2
- Uşor
Kale este un ingredient cu adevărat la modă în acest moment. Are o textura robusta si aroma poate fi folosita in loc de varza sau spanac in retete. Gătit cu păstârnac, smântână și nucșoară, face o parte vegetariană delicioasă
Faceți această rețetă de kale cu păstârnac și smântână, apoi consultați-ne păstârnac fript de arțar, supă de păstârnac, chipsuri de păstârnac și altele retete de pastarnac.
Ingrediente
- păstârnac 2, mediu
- ulei de floarea soarelui ½ linguriță
- unt 25 g
- kale 100 g, bine spălate și îndepărtate tulpinile dure
- crema dubla 100 ml
- nucşoară un grătar bun
Metodă
-
Pasul 1
Curățați păstârnacul și aruncați pielea. Continuați să curățați păstârnacul în panglici. Topiți jumătate din unt cu uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare și puneți-l foarte fierbinte, deoarece doriți ca păstârnacul să înceapă să se rumenească aproape imediat după ce a lovit tigaia. Nici nu le înghesui pe toate într-o tigaie mică sau nu se va întâmpla. Adăugați benzile de păstârnac și prăjiți timp de 4-5 minute la foc mare până se înmoaie și se rumenesc, amestecând continuu. Răsturnați pe o farfurie acoperită cu puțină hârtie de bucătărie pentru a șterge orice exces de unt și lăsați deoparte.
-
Pasul 2
Topiți untul rămas în aceeași tigaie. Maruntiți grosier varza kale, omițând orice tulpini cu aspect deosebit de nodur și adăugați-l în tigaie. Gatiti la foc mare timp de 2 minute.
-
Pasul 3
Adăugați 1-2 linguri de apă și continuați să gătiți pentru încă 5-7 minute sau până când se înmoaie, amestecând continuu și adăugând apă suplimentară când este necesar. Când sunt gătite, nu trebuie să existe exces de apă.
-
Pasul 4
Pungile de păstârnac se pun înapoi în tigaie, se adaugă smântâna, nucșoară și multe condimente, în special piper. Se amestecă până se încinge și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 454
- Gras 41g
- Saturate 21.1g
- Carbohidrați 17.5g
- Fibră 7.3g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,28g