Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

1225

Varza picanta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Varza este condimentată cu fulgi de ardei iute, rădăcină de ghimbir și anason stelat, acoperită cu sultane și stropită cu sherry. Funcționează ca garnitură sau ca fel de mâncare cu legume.


Ingrediente

  • sultane de aur o mână
  • varza creata 1 mic
  • ulei de susan 50 ml
  • ulei de masline
  • rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită fin
  • fulgi de chilli ½ linguriță
  • anason stelat 2
  • ienibahar ¼ linguriță
  • zahăr pudră 1 lingura
  • otet de vin alb 100 ml
  • sherry dulce 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Cu aproximativ o oră înainte de a pregăti varza, puneți sultanele într-un bol și acoperiți cu apă fierbinte.

  • Pasul 2

    Tăiați varza de pe tulpină și orice frunze nedorite înainte de a o despica în centru. Puneți fiecare jumătate cu partea plată în jos pe o masă de tocat și mărunțiți cât puteți de fin.

    Clătiți și scurgeți-l într-o strecurătoare. Acest lucru va umezi minim varza și va duce cantitatea perfectă de apă în tigaie.

  • Pasul 3

    Pune uleiul de susan și 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare suficient de mare pentru a lăsa varza să se miște liber și se încălzește până când este foarte fierbinte. Se adauga varza cu ghimbir, chilli, anason stelat, ienibahar si sultane. Ar trebui să trosnească și să scuipe nebunește – amestecați energic pentru a lăsa varza să se coloreze. Acest lucru va dura aproximativ 5-6 minute.

    Se presară apoi peste zahăr pudră în timp ce continui să amesteci. Când zahărul începe să se caramelizeze, stropiți cu oțet și sherry. Continuați să gătiți până când toate lichidele s-au evaporat.

    Asezonează-ți varza cu o cantitate generoasă de sare și un buchet de piper negru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 221
  • Gras 15g
  • Saturate 2.1g
  • Carbohidrați 17.4g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 3.7g
  • Sare 0,05g
#Varza #picanta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *