Tipul bucătăriei:
Varză roșie cu jeleu de coacăze roșii
- servește 10
- Uşor
Adăugarea de jeleu de coacăze roșii și oțet balsamic conferă varzei o margine dulce-acrișoară și un sos minunat de lucios. Dacă doriți să mergeți înainte, acest lucru poate fi făcut cu două zile înainte și reîncălzit în ziua respectivă pentru a economisi timp
Încercați această rețetă de varză roșie clasică, apoi verificați-ne varză roșie fiertă, varza murata, varză roșie cu aragaz lent și altele Rețete de varză roșie de Crăciun.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline
- unt
- cepe roșii 2 rase
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir ras pentru a face 2 linguri
- varza rosie 1, tulpina tare aruncată și feliată fin
- gătitul mărului 1, curățat, miez și ras
- oțet balsamic 100 ml
- scorţişoară 1 băț, rupt în 2
- anason stelat 2
- condimente asortate 1/2 linguriță
- jeleu de coacăze roșii 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 2 linguri de ulei și 2 linguri de unt într-o caserolă mare. Se prăjește ceapa, usturoiul și ghimbirul timp de 5 minute până se înmoaie, apoi se adaugă varza, mărul și oțetul și se amestecă bine.
-
Pasul 2
Adăugați condimentele, jeleul de coacăze roșii și amestecați din nou până când jeleul se topește în sos. Se condimentează bine, se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 1 oră – 1½ ore la foc mic, amestecând din când în când până când varza este fragedă și arată lucioasă. Acesta poate fi făcut cu până la 2 zile înainte, răcit și reîncălzit la foc mic pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 103
- Gras 5g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 11.5g
- Zaharuri 10.3g
- Fibră 3.1g
- Proteină 1.3g
- Sare 0,1g