Tipul bucătăriei:
Verdure de iarnă și cannelloni de ricotta
- serveste 8
- Uşor
Acest cannelloni cu verdeață și ricotta de iarnă este un principal vegetarian excelent de depozitat în congelator. Rețeta se dublează ușor, așa că de ce să nu faci una pentru seara asta și una pentru congelare?
Ingrediente
- unt
- ulei de masline
- ceapă 1 mare, taiat cubulete
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cimbru 2 crengute, frunze culese
- vin alb un pahar
- ricotta 250 g
- nucşoară un grătar bun
- verdeață de iarnă sau cavolo nero sau kale tulpina tare scoasă și tocată
- roșii feliate cutii de 400 g
- frunza de dafin 1
- tuburi de cannelloni uscate 200 g
- mascarpone 250 g
- parmezan, grana padano (sau alternativă vegetală) 50g, rasă
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește un nod de unt și un strop de ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjiți ceapa până se înmoaie, apoi adăugați jumătate de usturoi și tot cimbrul. Se prăjește încă un minut, apoi se adaugă vinul. Se fierbe până scade la jumătate, apoi se adaugă ricotta și nucșoara și se condimentează. Se amestecă verdeața și se gătește până se ofilește, adăugând un strop de apă dacă este nevoie. Se lasa putin la racit.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Cu ajutorul unei lingurite, umplem tuburile de cannelloni cu amestecul si punem intr-un singur strat intr-un vas rezistent la cuptor.
-
Pasul 3
Prăjiți usturoiul rămas în 1 lingură ulei timp de un minut, apoi adăugați roșiile tocate și foaia de dafin. Se fierbe timp de 10 minute până când roșiile s-au rupt, apoi se adaugă un strop de apă pentru a face un sos. Asezonați și puneți cu lingura peste tuburile de cannelloni, acoperindu-le complet.
-
Pasul 4
Se amestecă mascarpone cu parmezanul și se condimentează. Puneți peste cannelloni, apoi coaceți timp de 30-35 de minute până când devin aurii și clocotesc. Mâncați acum sau lăsați să se răcească complet, acoperiți cu folie și congelați. Pentru a se reîncălzi, dezghețați în frigider peste noapte, apoi coaceți din nou timp de 20-30 de minute până când este fierbinte în centru.
Informatii nutritionale
- Kcals 380
- Gras 21.9g
- Saturate 14.2g
- Carbohidrați 28.9g
- Fibră 2.2g
- Proteină 13.4g
- Sare 0,4g