Tipul bucătăriei:
Verzi de primăvară shakshuka
- servește 2-3
- Uşor
Shakshuka, în mod tradițional un fel de mâncare din Africa de Nord, este de obicei compus din condimente, ouă și roșii, dar aici am decis să amestecăm puțin lucrurile … faceți-l verde și sănătos cu sfaturi de sparanghel și fasole largă
Acest shakshuka este încărcat cu o mulțime de fibre, proteine, vitamine și minerale sănătoase pentru intestin. Încercați mai multe micuri dejun pentru un intestin sănătos.
Ingrediente
- sfaturi pentru sparanghel 12
- mazăre 100g
- fasole cu două păstăi 100g
- spanac 200g, mărunțit
- ulei de masline
- unt
- pui de praz 6, feliate
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- semințe de chimen 2 lingurițe
- ouă 4-6
- mărar o mână, tocată
- fulgi de chilli o ciupire, (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți o tigaie cu apă sărată la fierbere, apoi adăugați sparanghelul și gătiți timp de 30 de secunde. Adăugați mazărea și fasolea și gătiți încă 30 de secunde, apoi adăugați spanacul și gătiți încă 2 secunde înainte de a arunca totul într-o strecurătoare pentru a se scurge.
-
Pasul 2
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline și un buton de unt într-o tigaie mare. Gatiti prazul si usturoiul pana se inmoaie, apoi adaugati semintele de chimen. Se amestecă legumele albite și se fierbe timp de 3-4 minute. Condimentați, apoi faceți găuri pentru câte ouă doriți și spargeți un ou în fiecare spațiu.
-
Pasul 3
Continuați să gătiți ușor pe plită până când ouăle sunt terminate după cum doriți (acoperiți cu un capac dacă doriți să accelerați lucrurile). Se împrăștie peste mărar și fulgi de chilli și se adaugă încă o strop de ulei de măsline înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 275
- Gras 17.1g
- Saturează 4g
- Carbohidrați 9.1g
- Zaharuri 2.2g
- Fibră 7.2g
- Proteină 17.7g
- Sare 0,36g