Tipul bucătăriei:
Vinaigretă de praz
- serveste 4
- Uşor
Vinaigreta cu praz este o clasică dintr-un motiv. Rețeta noastră este foarte ușoară și este un starter de legume cu conținut scăzut de calorii
Ingrediente
- praz 4 medii
- cub de supa de legume 1
- mustar Dijon 1 lingura
- otet de vin alb 2 linguri
- ulei de masline 3 linguri
- șalotă 1, tocat fin
- ouă 2, fierte tari si tocate marunt
- capere pentru copii 1 lingură, clătită
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați cea mai mare parte a verdelui și a straturilor groase exterioare din fiecare praz. Tăiați orice rădăcină, dar lăsați-le atașate în partea de jos.
-
Pasul 2
Se incinge o tigaie mare, cu capac, cu apa cat sa acopere prazul. Adăugați un cub de supă de legume și, odată dizolvat, adăugați prazul. Acoperiți și fierbeți timp de 20-30 de minute până când se înmoaie complet când le străpungeți cu un cuțit. Err pe partea moale – nu vrei praz mestecat!
-
Pasul 3
În timp ce se gătește prazul, faceți vinegreta. Bateți dijonul și oțetul apoi adăugați treptat uleiul de măsline. Se amestecă şalota şi se condimentează.
-
Pasul 4
Scurgeți prazul foarte bine, apoi tăiați chiar la mijloc cât este încă cald. Puneți-le într-un vas cu partea tăiată în sus, una lângă alta, apoi turnați vinaigreta cu lingura. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se serveste cu oul, caperele si patrunjelul presarat. Puteți să le pregătiți înainte și să le răciți, dar lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a adăuga garnitura și de a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 169
- Carbohidrați 5.6g
- Proteină 6.9g
- Gras 12g
- Zaharuri 4.1g
- Sare 1.1g
- Saturate 2g
- Fibră 5.5g